ISIS pregătește fabricarea bombei nucleare. “Lupii singuratici” vor să fure secretul de la oameni de știință

ISIS pregătește fabricarea bombei nucleare. “Lupii singuratici” vor să fure secretul de la oameni de știință

Al Qaeda a stat în spatele atentatelor de la Paris. Chiar dacă ISIS a fost în centrul atenției în capitala Franței, în realitate Al Qaeda le-a organizat.

Doctor docent în securitate Sebastian Sârbu, Vicepreședinte al Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării, Senior Advisor la International Organization of Security and Intelligence Vancouver Canada, ne explică cât de periculoasă este organizația ISIS, ce planuri are de viitor, dar și dacă România poate deveni o țintă.

“România nu poate fi ținta ISIS deocamdată. Securitatea țării noastre constând în munca contrainformativă și operativă este prin tradiție și resursele existente destul de puternice cât să aibă o contribuție la sistemul național de apărare. Totul însă depinde de decizia politică și de modul în care asigurăm protecția drepturilor minorităților și aplicăm măsurile antiextremiste. De asemenea este periculoasă destabilizarea Turciei ca zona geostrategică și generatoare de spațiu vital de securitate pentru Balcani și inclusiv establishmentul Uniunii Europene”, explică Sebastian Sârbu.

Ce trebuie știut despre natura organizației ISIS. Este o amenințare reală care implică în primul rând statele regionale care finanțează terorismul internațional (fără granițe) cu interes direct în reactivarea mișcării pan-arabe. Terorismul cu caracter internațional fie el islamic sau de inspirație asiatică , nu a fost niciodată axat pe etnie fie că vorbim de cea arabă fie că vorbim de orice altă etnie.

Terorismul ca și sectele au fost în continuă căutare prozelită de noi adepți dezvoltându-și ramificații în întreaga lume. Ofensiva Statului Islamic reprezintă o formă a terorismului de stat. El este totodată un produs al globalismului și stării de anomie mondială, adică o dereglemementare juridică o formă generală de vid legislativ pe fondul corupției de sistem și crizei de autoritate.  

Amenințarea reală ar fi mult mai gravă în Franța și Uniunea Europeană. Decretarea stării de urgență pe întreg teritoriul Franței, mobilizarea armatei și prelungirea stării de alertă pe o perioada de 3 luni de luni indică o criză majoră de Securitate, o situație de război cum declara președintele Francois Hollande.

“Franța a permis prea mult ca în baza sistemului cooperării internaționale, schimbului de experiență și globalismului găzduirea pe teritoriul său de cetățeni străini cu predilecție din lumea arabă, care nu sunt beneficiarii de ieri de azi ai drepturilor europene, ci încă din anii '70 -80. Sunt teroriști din Mișcarea Hezbollah-ului Pro Iranian, gruparea Eufrat, gruparea Mali constituite în 1984 care au acces la tehnologii avansate cum ar fi  computerul internațional secret, fac parte din Crucea Rosie, sunt specialiști în telekinezie și au participat în calitate de căpitani combatanți ai forțelor aeropurtate din diferite țări”, mai punctează vicepreședintele Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării.  

Atentatele teroriste recente de la Paris, indică o nouă ofensivă a generației de Jihadiști

Noua aripă al Qaeda se află în competiție cu partenerii săi din ISIS, și vor să se relanseze prin această campanie de toamnă târzie a noii generații de jihadiști care o reprezintă. Vor mai urma atacuri marca Al Qaeda în Europa. Ministrul Apărarii din Italia a declarat că nici o țară europeaăa nu se află într-o situație de risc zero.

“ISIS susținută discreționar de dreapta radicală americană și aripa clandestină a CIA-ului în lume care a fondat și promovat cu girul Casei Albe Brotherhood Association. ISIS pregătește fabricarea bombei nucleare prin furarea secretului de la foști oameni de știință în special, afiliați la Institututul de Inginerie Civilă.”, susține Sebastian Sârbu.

Atentatele de la Paris sunt în conexiune cu atentatul organizat în Egipt asupra avionului comercial de către aceeași organizație. O organizație ca ISIS chiar teoretic vorbind, nu a organizat până acum atacuri de amploare cu multe victim, ci asupra obiectivelor cu valoare simbolică. Este cunoscută pentru câtigarea renumelui de “Lupii singuratici”.