Jumătate din nemți spun că nu o mai vor. De ce nu are însă Angela Merkel motive serioase de îngrijorare

Jumătate din nemți spun că nu o mai vor. De ce nu are însă Angela Merkel motive serioase de îngrijorare

Aproximativ 48% dintre respondenții unui sondaj realizat de cotidianul Bild au spus că NU își doresc ca Angela Merkel să-și păstreze funcția de cancelar german după alegerile din 2017.

Sondajele indică faptul că popularitatea actualului cancelar german Angela Merkel scade tot mai dramatic pe fondul crizei imigranților.  Potrivit telegraph.co.uk, 48% dintre persoanele chestionate de ziarul german Bild au răspuns că Angela Merkel nu trebuie să mai dețină funcția de cancelar (premier) după următoarele alegeri generale, programate să aibă loc în 2017. 44% dintre respondenți s-au declarat în favoarea păstrării de către Merkel a celei mai importante funcții în stat.

Chiar dacă actualul cancelar german nu are motive serioase de îngrijorare pentru că nu are un adversar politic de care să se teamă iar partidul său rămâne favoritul electoratului, sondajul Bild arată cea mai serioasă scăderea înregistrată de Merkel în ultimele săptămâni, determinată mai ales de politica ”porților deschise” în ce privește criza refugiaților.

Partidul lui Merkel – Uniunea Creștin-Democrată – ar obține 38% din voturi dacă alegerile ar avea loc mâine, în vreme ce formațiunea imediat următoare în preferințele electoratului, Partidul Social Democrat, doar 13% .  Dar chiar și așa, dramatica scădere a popularității lui Merkel reflectă faptul că politica acesteia de deschidere față de refugiați nemulțumește simplii cetățeni care nu mai sunt dispuși să-i încredințeze frâiele Germaniei. După unele estimări, numai în cursul acestui an, aproximativ 950.000 de imigranți au ajuns în Germania, numărul acestora fiind mult mai mare decât preconizase inițial guvernul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nemulțumirea și dezacordul față de politica lui Merkel privind imigrația sunt în creștere chiar și în propriul partid iar mai mulți membri cu vechime au solicitat, de urgență, reducerea numărului de azilanți de pe teritoriul Germaniei.

”Dacă vrem să facem față acestei provocări, avem nevoie de Angela Merkel, Așa că soluția pe care o propunem este nu împotriva cancelarului, ci pentru susținerea sa”, a declarat Kai Wegner, secretarul general al filialei berlineze a partidului și unul dintre inițiatorii propunerii privind reducerea numărului de azilanți.

Născută la Hamburg în anul 1954, Merkel şi-a petrecut copilăria în fosta Republică Democrată Germană. După bacalaureat, tânăra Angela nu s-a pregătit pentru a intra în politică. În schimb, a ales să studieze fizica şi a obţinut un doctorat în acest domeniu. Dar, foarte repede, interesul pentru politică începe să se manifeste, iar ascensiunea ei a fost una fulgerătoare. În decembrie 2014, Angela Merkel a fost aleasă pentru un al optulea mandat în fruntea partidului ei, CDU. Pe 22 noiembrie s-au împlinit zece ani de când se află la conducerea Germaniei. În ceea ce priveşte viaţa privată, după o primă căsătorie în 1977, Angela Merkel a ales să divorţeze şi, apoi, s-a recăsătorit, în 1998, cu profesorul de chimie Joachim Sauer, care i-a rămas alături până în prezent.