Declaraţiile ŞOCANTE ale unui preot catolic din Franţa: "VICTIMELE de la Bataclan erau FRAŢI siamezi ai TERORIŞTILOR"

Declaraţiile ŞOCANTE ale unui preot catolic din Franţa: "VICTIMELE de la Bataclan erau FRAŢI siamezi ai TERORIŞTILOR"

Herve Benoît, un preot catolic din Lyon, a stârnit un adevărat scandal în Franţa după ce a spus că victimele din sala de concerte Bataclan, unde evolua trupa rock Eagles of Death Metal, când au avut loc atentatele teroriste din Paris, că spectatorii erau "morţi din punct de vedere spiritual", fiind "fraţi siamezi ai teroriştilor".

Totodată, preotul catolic a declarat numărului morţilor de la Bataclan este mic în comparaţie cu numărul avorturilor care au loc în Franţa.

Spectatorii de la concertul trupei Eagles of Death Metal erau "morţi din punct de vedere spiritual, iar asasinii, fraţi siamezi", a scris preotul într-un editorial publicat pe site-ul Riposte-catholique.fr.

Preotul s-a declarat dezgustat de spectacolul rock la care asistau 1.500 de persoane pe care i-a catalogat drept copii săraci ai generaţiei bobo" (n.red. - stilul social burghezo-boem).

Ne puteți urmări și pe Google News

"Atât în cazul participanţilor la concert, cât şi al teroriştilor, avem de-a face cu aceeaşi demolare a valorilor, aceeaşi amnezie, acelaşi infantilism, aceeaşi incultură... Unii erau hrăniţi forţat cu valori creştine interpretate în mod nebunesc: toleranţă, relativism, universalism, hedonism... Ceilalţi, hrăniţi cu valori musulmane devenite şi mai nebuneşti în contactul cu modernitatea: intoleranţă, dogmatism, cosmopolitismul urii...", a mai scris preotul, potrivit Mediafax.

"Nu este vorba de o revenire la Evul Mediu (...), este vorba de postmodernism în absurditatea sa. Este drama umanismului ateu, care îl iubeşte pe diavol, care iubeşte moartea, violenţa şi care ...îi omoară! (...) 130 de morţi, este groaznic! Dar 600 de morţi ce înseamnă? Este cifra avorturilor făcute în Franţa într-o singură zi. Unde este adevărata oroare?!", adaugă preotul.

Editorialul preotului catolic din Franţa a fost aspru criticat, inclusiv de cardinalul Philippe Barbarin, Arhiepiscopul de Lyon, care s-a declarat conternat de acest text.