Andrei Nicolescu, președinte C.S Aqua Sport: "Ne dorim păstrarea locului I la nivel de club, la copiii cu vârsta 6-7 ani!"

Andrei Nicolescu, președinte C.S Aqua Sport: "Ne dorim păstrarea locului I la nivel de club, la copiii cu vârsta 6-7 ani!"

După Cupa Contratimp de la Brașov, unde sportivii și antrenorii clubului sportiv Aqua Sport au obținut 25 de medalii și două titluri de cel mai bun sportiv, Andrei Nicolescu, președintele C.S Aqua Sport, are planuri mărețe pentru pepiniera de viitori campioni ai țării și a explicatpcare este cheia acestor frumoase succese.

Cum apreciaţi evoluţia sportivilor clubului dvs la primul concurs al sezonului? A fost o evoluţie evident mai bună faţă de anul trecut, evoluţie la care noi ne aşteptam, pentru că ştim nivelul de efort şi munca depusă în acest an de către micii campioni C.S. Aqua Sport, dar şi de către antrenorii lor.

S-au obţinut rezultatele pe care le aşteptaţi? Aşteptările noastre au fost depăşite şi ne bucurăm enorm că munca acestor copii a fost răsplătită prin rezultatele obţinute anul acesta la Braşov. Noi ne aşteptam la cel puţin 10 medalii şi ne-am întors acasă cu 25 de medalii şi două cupe pentru “Cel mai bun sportiv”.

Au existat emoţii în rândul copiilor? Evident că există emoţii de fiecare dată, dar ele sunt unele constructive, care îi ajută de fapt pe cei mici să dea tot ce au mai bun. Noi, la Aqua Sport, avem credinţa că, dincolo de performanţă, aceste concursuri, cu emoţiile inerente, îi vor ajuta pe copii pe termen lung să se folosească în mod constructiv de emoţii şi să facă faţă unor situaţii de viaţă, care pot să nu aibă neapărat legătură cu sportul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunteţi mulţumit de relaţia specială dintre elevi şi antrenori? Da, această relaţie specială stă la baza dezvoltării noastre şi a performanţelor copiilor. Ne mândrim cu antrenorii noştri şi cu relaţia pe care au reuşit să o dezvolte şi să o menţină cu copiii şi cu părinţii acestora. Pe lânga respect, disciplină şi performanţă există acest spirit de familie, aici la C.S. Aqua Sport, care îi transformă pe antrenori în prieteni ai copiilor şi în părinţi pentru micuţi, atunci când aceştia sunt plecaţi în cantonamente sau la concursuri.

Antrenorii au participat şi ei la vreo probă? Da, antrenorii au participat cot la cot cu copiii pe care îi antrenează şi au avut rezultate foarte bune, câştigând 14 medalii - 7 de aur, 5 de argint şi 2 de bronz -  precum şi cupa pentru “Cel mai bun sportiv”. Ne mândrim cu faptul că antrenorii noştri fac ei insăşi performanţă, înainte de a-i ghida pe copii către ea.

Ce aşteptări aveţi, din punct de vedere al performanţei, de la noul sezon competiţional? Pentru noul sezon ne dorim păstrarea locului I la nivel de club, la copiii de vârsta 6-7 ani. Iar la copiii mai mari, categoriile 8-10 ani, să obţinem cât mai multe medalii la concursurile importante, atât la probele individuale cât şi la stafetă.

A fost Cupa Contratimp, de la Braşov, benefică pentru sportivii Aqua Sport? Da, a fost o competiţie puternică, la nivel naţional, care ne-a ajutat să verficăm cu mai mare acurateţe nivelul de pregătire al sportivilor noştri, iar pentru copii a fost la fel de benefică prin faptul că rezultatele foarte bune obţinute îi motivează şi mai mult.

Aveţi un program special dedicat sportivilor cu un mai mare potenţial de performanţă? Desigur. Există un lot al clubului, în care copiii cu rezultate mai bune se pot antrena împreună.