Imigraţie: Austria a întărit controalele la frontierele estice; blocaje rutiere la granița ungară

Imigraţie: Austria a întărit controalele la frontierele estice; blocaje rutiere la granița ungară

Austria a întărit controalele la frontierele estice, din cursul serii de duminică. Această măsura a fost luată în urma descoperirii a 71 de refugiați morți într-un camion abandonat pe o autostradă din estul țării.

Duminică, Austria a întărit controalele la frontierele estice, iar primele astfel de puncte de control au început să funcționeze în landul Burgenland, în jurul orei 20:00.

'Vom întreprinde controale pe o perioadă nedeterminată de timp la toate trecerile de frontieră importante din zona de est, verificând toate autovehiculele care ar putea avea ascunzători pentru oameni', a declarat ministrul de interne Johanna Mikl-Leitner , conform Reuters.

Instituirea acestor puncte de control a fost convenită cu autorităţile din Ungaria, Slovacia și landul german Bavaria, au precizat autorităţile austriece, relatează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste controale au condus însă la crearea unui blocaj. Luni dimineaţă, pe autostrada M1, ce face legătura între Ungaria cu Austria, se formase o coadă pe o distanţă de 20 km, o situaţie asemănătoare fiind şi pe o șosea secundară spre Austria.

În ultimele zile, poliţia ungară a reţinut 8.792 de imigranţi, majoritatea intraţi pe la graniţa cu Serbia.