Crimă pentru 100 de lei. Soțul femeii ucise îi atacă noaptea, cu furca, pe presupușii criminali

Crimă pentru 100 de lei. Soțul femeii ucise îi atacă noaptea, cu furca, pe presupușii criminali

Soțul brăilencei ucise cu șipca a clacat după ce presupușii criminali au fost eliberați. El doarme în cimitir și îi amenință pe cei patru suspecți

Vasile Stoian, soțul brăilencei ucise cu scândura pe 23 februarie, a intrat în noaptea de duminică spre luni în casa familiei Mocanu, unde locuiesc trei dintre tinerii considerați autorii crimei de către procurorii Parchetului Tribunalului Brăila. El i-a amenințat pe suspecți că îi omoară.

Reamintim că aceștia au fost eliberați de Curtea de Apel Galați, la sfârșitul lunii aprilie, după ce procurorul de caz, Mircea Ciutac, nu a trimis la timp probele ADN recoltate de sub unghia victimei Marcela Stoian. Anchetatorul a considerat că are destule probe puternice pentru încriminarea autorilor (frații Ionuț și Marcel Mocanu, vărul lor Valentin Mocanu și ruda prin alianță Radu Baboi) după ce aceștia și-au recunoscut, inițial, fapta. Apoi, însă, au negat-o, iar judecătorii nu mai aveau motive pentru a prelungi arestul preventiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Casa familiei Mocanu se afl ă la 30 de metri de locul crimei și la 100 de metri de casa familiei victimei

„Nu mai rezist”

Incidentul provocat de soțul îndurerat este datorat și faptului că principalii suspecți locuiesc într-o casă aflată în apropierea celei a familiei Stoian. Ba chiar, când iese din casă, Vasile și cele două fete ale sale dau cu privirea de casa familiei Mocanu.

„În noaptea de duminică spre luni, Vasile a intrat în casa suspecților și i-a amenințat. Unul dintre membrii familiei s-a apărat cu o cazma și apoi l-a lovit în cap pe agresor. Nu a fost o lovitură puternică, Vasile era conștient, numai că era băut”, povestește Petrică Andrei, primarul din Grădiștea.

A fost nevoie de intervenția preotului și a soției sale, care locuiesc lângă familia Mocanu, pentru a calma spiritele. Ei au chemat Salvarea și Poliția. „Dacă nu erau preotul și soția acestuia, nu știu ce se întâmpla!”, a mai adăugat primarul.

Vasile Stoian și-a recunoscut greșeala, spunând însă că a fost provocat de membrii familiei Mocanu care l-au înjurat. Anterior declarase că aceștia l-au atacat cu o furcă.

Atacul acestuia vine în urma faptul că bărbatul a clacat în ultimele două săptămâni, el declarândune că a ajuns să doarmă în cimitir, lângă soția sa. „M-am întors seara acasă pe drumul unde a fost ucisă soția mea. Nu îmi este ușor. Înțelegeți prin ce trec? Nu pot să mai dorm acasă. Am ajuns să dorm în cimitir. Știți cum este, sufletește, să dormi în cimitir?! Cu ce a greșit de a fost ucisă ca un câine”, a putut să mai vorbească acesta înainte să înceapă să plângă.

Rezultatele probelor ADN, în 14 zile

În legătură cu ancheta propriu-zisă, procurorii ne-au declarat că nu au alți suspecți în afara celor patru. „Așteptăm rezultatul probelor ADN, în maximum două săptămâni”, ne-a precizat Fănel Mihalcea, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Ancheta care i-a eliberat pe suspecți

Vasile și-a găsit soția ucisă pe 23 februarie, la ora 22.20. Marcel, Ionuț, Valentin Mocanu și Radu Baboi (foto) o amenin țase în urmă cu câteva zile pentru că nu le-a dat țigări și băutură pe datorie. Câinele criminalist a mirosit, în noaptea crimei, șipca cu care a fost ucisă Marcela. Mai întâi, Rex a intrat în gospodăria celor trei de-alde Mocanu. Apoi, a coborât pe uliță. A trecut de intersecția dintre ulițe, a luat-o pe drumul din stânga, după ce a mirosit un stâlp, apoi a intrat în locuința lui Baboi, al patrulea suspect. La interogatorii, unul dintre cei patru, Marcel, recunoaște crima. Apoi o fac și ceilalți. La reconstituirea de pe 26 februarie, cei patru descriu cu lux de amănunte crima. Motivul: să-i ia banii. Femeia avea doar 100 de lei la ea. În timpul arestului preventiv, cei patru și-au schimbat declarațiile. Radu Baboi a declarat pentru Evz că a recunoscut, inițial, doar pentru a scăpa de bătăia pe care i-o aplicau polițiștii.

FOTO:  Radu Baboi