Incendiu într-un tren din Franţa. Sute de pasageri au fost evacuaţi

Incendiu într-un tren din Franţa. Sute de pasageri au fost evacuaţi

Aproximativ 250 de pasageri ai unui tren de mare viteză (TGV) spaniol au fost evacuaţi duminică dimineaţa la Lunel (Hérault), după ce locomotiva garniturii a luat foc. Traficul feroviar a fost reluat parţial duminică după-amiază, a anunţat SNCF, relatează Le Parisien în pagina electronică.

Locomotiva TGV-ului, care asigura o legătură de la Marsilia la Madrid, a luat foc către ora locală 9.30 (10.30, ora României). Totul s-a produs la aproximativ 200 de metri distanţă de Gara Lunel, în apropiere de Montpellier.

Cei 40 de pompieri mobilizaţi la intervenţie au reuşit să stăpânească incendiul către ora locală 10.00 (11.00, ora României) şi au împiedicat flăcările să se propage la vagoane, conform publicaţiei locale Hérault H24, citată de Mediafax.

Mai mulţi pasageri au încercat să spargă geamurile şi s-au rănit la mâini. Şapte dintre aceştia au primit îngrijiri la faţa locului, iar alţi doi au fost evacuaţi către un spital pentru a li se trata rănile, potrivit Midi Libre.

Ne puteți urmări și pe Google News

După restabilirea traficului feroviar, pasagerii TGV-ului urmau să fie preluaţi de un alt tren.

Circulaţia feroviară a fost reluată către ora locală 13.00 (14.00, ora României) pe o singură linie. Cea de a doua urma să fie degajată după amiaza, a anunţat Societatea Naţională franceză a Căilor ferate (SNCF).

Traficul feroviar a fost înterupt între Nîmes şi Montpellier.