Popa’s în Parlamentul European: o caricatură pe minut I GALERIE FOTO

Popa’s în Parlamentul European: o caricatură pe minut I GALERIE FOTO

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a părăsit o şedinţă importantă pentru a se reîntâlni cu cel mai rapid caricaturist al lumii, Ștefan Popa Popa’s. Social-democratul german a descompletat expoziţia din Place de Luxembourg, pentru că a ținut morțiș să își ia acasă portretul realizat de timișorean. Sute de politicieni au stat la coadă ca să poată ajunge în fața celebrului caricaturist care le-a surprins trăsăturile în mai puțin de două minute.

Maestrul Popa’s s-a aflat două zile în Palatul Parlamentului European, unde a avut un adevărat maraton de desne. Aproape că nu a avut timp să respire. Oficiali, funcţionari şi oaspeţi ai Parlamentului European au format cozi interminabile pentru a avea un portret semnat Popa’s. Caricaturistul de Guiness a desenat, în prima zi, peste 500 de portrete, câte unul nou la fiecare un minut și jumătate, și s-a declarat depășit de afluența mare de oameni.

“Am venit să îmi iau portretul făcut de maestrul Popa’s. Nu este primul, mai am unul acasă. Vreau să spun doar atât: e o mare onoare pentru să îl avem pe artistul Popa’s în Parlamentul European”, a declarat Martin Schulz, președintele Parlamentului European, fericit că nu a mai trebuit să stea la coadă pentru un nou desen, și că acesta era pregătit deja, expus pe simeze.

Popa’s a realizat la Parlamentul European o expoziţie cu portretele celor mai importante personalităţi din lume. În plus, caricaturistul a adus alături de el doi talentați colegi de breaslă, Marian Avramescu și Leonida Năstase. “Am avut noroc că am venit cu Marian Avramescu și Leonida Năstase, altfel nu reauşeam să mulţumim pe toată lumea. Cu siguranţă nu puteam face faţă. De data asta şi eu am rămas surprins de numărul mare de oameni care doreau să plece acasă cu un portret. Nu este uşor, dar eu nu mă ridic de la masă până nu pleacă ultimul om. E un semn de respect. La un moment dat nu se mai termina coada. Stăteam, mă uitam şi vedeam 14 – 15 persoane la rând, mă puneam să desenez şi când ridicam din nou capul erau peste 20 de oameni. Am epuizat aproape toate foile cu care am venit încă din prima zi. Am văzut că erau persoane din toată lumea, din Italia, Spania, Germania, Israel, Pakistan, China sau Nepal”, a declarat Ştefan Popa Popa’s.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evenimentul de Bruxelles a fost organizat de Maria Grapini, aflată acum în nou înfiinţatul Partid al Puterii Umaniste, care spune că doar prin acţiuni culturale putem promova România: ”Avem oameni valoroși în toate domeniile, iar cultura poate crea punţi între ţări şi între oameni”.