Un bărbat din Mureş a fost sfâşiat de patru câini de luptă

Un bărbat din Mureş a fost sfâşiat de patru câini de luptă

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost ucis, iar un altul de 33 de ani a fost rănit, luni, în satul Săcăreni din comuna Ernei, Mureş, de către patru câini din rasa Cane Corso, care au ieşit din curtea unei ferme.

Bărbatul care şi-a pierdut viaţa era din satul Cotuş, iar în momentul în care a fost atacat de câini mergea la o stână, unde lucra ca ajutor de cioban.

Martorii susţin că atacul câinilor a fost extrem de violent, omul fiind târât într-un şanţ şi sfâşiat. În ajutorul acestuia a sărit un alt fermier, care s-a ales cu răni la un braţ şi un picior.

'La noi a ajuns un pacient, un domn mai tânăr, cu o plagă muşcată pe mâna stângă şi o plagă mai serioasă la genunchiul drept. Nu a avut alte leziuni şi este stabil hemodinamic', a precizat luni dr. Emilia Turutz, din cadrul SMURD Târgu Mureş.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proprietarul câinilor este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, întrucât legea prevede că aceşti câini, încadraţi în categoria câinilor de luptă, trebuie ţinuţi într-un ţarc special, potrivit unor surse judiciare.

Localnicii spun că cei patru câini erau ţinuţi închişi într-o curte, că nu au fost niciodată agresivi şi că nu îşi pot explica cum au reuşit să iasă în stradă şi să atace pe cineva.

Câinii au fost tranchilizaţi şi transportaţi la Adăpostul din Târgu Mureş, unde urmează să li se facă o serie de analize. Din primele verificări reiese că aceştia nu erau înregistraţi în evidenţele Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş şi nu erau microcipaţi.