CE MESAJ le-a transmis Victor Ponta din Turcia delegaților PLR-PC

CE MESAJ le-a transmis Victor Ponta din Turcia delegaților PLR-PC

Premierul Victor Ponta le-a transmis delegaţilor PLR-PC, care au fuzionat astăzi, un mesaj din Turcia. Ponta a susținut că, în opinia sa, pe scena politică românească este nevoie de un partid care să unească "forţa ideilor liberale cu echilibrul conservatorilor şi cu abordarea socială specifică".

"Deşi nu pot fi azi alături de dvs. din motive medicale, vă transmit că apreciez efortul dvs. de a construi o forţă politică de centru. Scena politică românească are nevoie de un partid care să unească forţa ideilor liberale cu echilibrul conservatorilor şi cu abordarea socială specifică. Deşi sunt preşedinte al unui partid de centru-stânga, şi poate nu întotdeauna valorile noastre s-au suprapus, am reuşit să lucrăm împreună foarte bine în ultimii ani pentru că, înainte de orice, am pus mai presus interesul românilor, dorinţa de a întări statul, de a construi un model de creştere economică şi un model social prin care să depăşim anii de ură, scandal, dezbinare, care au făcut atât de mult rău României", a transmis liderul PSD, în mesajul citit de către secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

Victor Ponta a subliniat, de asemenea, că are încredere atât în Călin Popescu-Tăriceanu, cât şi în Daniel Constantin.

"Am toată încrederea în domnul Călin Popescu-Tăriceanu, care a demonstrat de-a lungul anilor, performanţă la guvernare, viziune politică, dar şi preocupare pentru construcţia unei democraţii autentice, în care libertăţile şi drepturile oamenilor să fie cu adevărat respectate. Am încredere în domnul Daniel Constantin, un model de succes al noii generaţii de politicieni, un bun coleg, un om care a înţeles să fie aproape de români şi un bun ministru", le-a mai transmis Ponta delegaţilor PLR-PC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu în ultimul rând, premierul a adăugat că actualii reprezentanţi ai coaliţiei de guvernare pot sta "cu capul sus în faţa românilor" întrucât au reuşit să relanseze economia României, să crească veniturile românilor.

"Vreau ca împreună să ducem mai departe modelul pe care l-am creat, Uniunea Social-Liberală, adică politici de creştere economică, de stimulare a creării de noi locuri de muncă, politici prin care să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Este un model care a avut succes în aceşti ani şi care a făcut din România o ţară stabilă şi cu o economie sănătoasă, la care partenerii noştri se uită cu admiraţie", a mai arătat, în mesajul său, preşedintele PSD, Victor Ponta.

Preşedintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele PC, Daniel Constantin, au semnat astăzi, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune prin contopire a celor două formaţiuni politice.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, până la următoarele alegeri interne la nivel naţional, denumirea de Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), iar sigla acestuia este "o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete".