Marius Nica: Am finalizat negocierile şi trimitem oficial spre aprobare la Comisia Europeană Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)

Marius Nica: Am finalizat negocierile şi trimitem oficial spre aprobare la Comisia Europeană Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)

Ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, a anunţat finalizarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin care sunt alocate aproximativ 3 miliarde euro pentru investiţii în infrastructură.

Asta înseamnă că, începând cu luna iulie, România va avea la dispoziție, în total, cu tot cu banii de la buget, 9.41 miliarde de euro pentru infrastructura de transport, mediu si energie, a anunţat Nica, potrivit unui comunicat al guvernului.

Ministrul a atras atenţia asupra necesităţii realizării demersurilor privind pregătirea proiectelor de investiţii din sectorul de apă/apă uzată ce vor fi finanţate prin fondurile structurale și de investiții în perioada de programare 2014-2020.

Strategia de finanţare pentru perioada 2014-2020 vizează cu prioritate consolidarea şi extinderea procesului de regionalizare promovat prin POS Mediu 2007-2013, astfel încât aria de acoperire a proiectelor regionale va crește prin preluarea de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a localităţilor mai mici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin Programul Operaţional Infrastructură Mare sunt alocate aproximativ 3 miliarde euro, inclusiv cofinanţarea naţională şi rezerva de performanţă, care acoperă doar parţial nevoile de investiţii din proiectele aflate în pregătire. O finanţare suplimentară va fi asigurată şi prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, prin măsura de dezvoltare a infrastructurii în mediul rural, fără a avea o alocare dedicată, fiind însă prioritizate proiectele în infrastructura de apă şi apă uzată în aglomerările între 2.000 şi 10.000 locuitori echivalenţi.