OAMENII DE LÂNGĂ NOI. Despre hostese și prejudecăți

OAMENII DE LÂNGĂ NOI. Despre hostese și prejudecăți

Sunt niște fete drăguțe, pe care obișnuim să le privim de parcă nu ar exista.

 Sunt acolo, la evenimente, angajate cu ora, să zâmbească frumos, să fie politicoase și abile să îndepărteze delicat priviri, uneori chiar mâini, libidinoase. Sunt un fel de gheișe a căror menire este să asigure succesul estetic al unui eveniment.Ele știu că femeile le privesc cu dispreț, că doar evenimentele sunt pentru elite, chit că elitele vin cu sărmăluțe-n cap sau cu silicoane-n bot și țâțe, dar totuși fetele le zâmbesc, le invită la un test drive, sau orice alt test; de asemenea știu că bărbații le privesc pofticios, că sub niște titulaturi stufoase se poate ascunde un dezaxat sexual, care în timpul prezentării academice se masează pe sub masă cu gândul la fata de la intrare.

Când se termină evenimentul, hostesele nu mai există. Nici pentru participanți, nici pentru organizatori. Fetele își schimbă uniforma, se demachiază și se bucură că, cu bănuții câștigați își pot plăti o taxă la facultate, își pot cumpăra un curs sau au cu ce-și cumpăra mâncare la serviciu, la un alt serviciu, câteva zile.

Și acum partea pe care nu o vedem: hostesele sunt niște fete frumoase, harnice și deștepte, și, da, pot fi chiar culte și cultivate. Deoarece participă la evenimente pe diverse teme și la unele trebuie să facă servicii la recepția evenimentului, învață: câte un pic de medicină, câte un pic de economie, câte un pic de orice. Pentru că ele nu vor să fie puse în situția de a se face de râs și știu că zâmbetul frumos nu le poate salva față de rușinea față de ele însele. Uneori trebuie să aibă o ținută aproape frivolă, uneori trebuie să pară disponibile, le strâng pantofii de fac bășici cu sânge; la sfârșit, când se așează pe scaun, când aproape nu mai au vlagă, își scot telefonul și sună pe cineva drag: părinți, iubit, bunica. Și cu un glas vesel și fericit le spune că ea e bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prejudecățile deformează întotdeauna gândurile, sentimentele și opiniile oamenilor.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.