SUTE de cadavre sunt îngropate pe munte, după AVALANȘA din Nepal

SUTE de cadavre sunt îngropate pe munte, după AVALANȘA din Nepal

Fragmente de corp uman sunt împrăştiate pe versanţii unui munte în Nepal şi se crede că până la 300 de oameni, mulţi dintre ei cetăţeni străini, ar putea fi îngropaţi în zonă în urma unei avalanşe ce a fost declanşată de cutremurul devastator produs luna trecută, a anunţat un oficial nepalez.

Echipele de intervenţie au recuperat, ieri, şase cadavre din zona satului Langtang, 60 km nord de capitala Kathmandu, dar operaţiunile au fost îngreunate de vremea nefavorabilă, a afirmat un responsabil local.

Circa 100 de cadavre au fost recuperate sâmbătă şi duminică în zonă. Oficialul local, care afirmase anterior că în zonă s-ar putea afla încă 120 de cadavre, a apreciat ulterior că numărul morţilor în urma avalanşei s-ar putea ridica la 300, între care 110 ar fi cetăţeni străini.

Guvernul nepalez a anunţat că 7.759 de oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurul din 25 aprilie şi peste 16.000 au fost răniţi. Langtang se află pe o rută de drumeţii populară, frecventată de occidentali, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Satul, care avea 55 de case de oaspeţi pentru turişti, a fost distrus de avalanşă, dar nu se ştie câţi oameni se aflau în zonă în acel moment