PNL îl salvează pe Tănase de la pierderea șefiei TVR

PNL îl salvează pe Tănase de la pierderea șefiei TVR

Contactat de EVZ, Stelian Tănase a spus că nu s-a aflat astăzi la Comisia de Cultură deoarece nu a fost invitat .

Comisiile de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au amânat, ieri, discutarea Rapoartelor de activitate pe 2013 şi 2014 ale TVR, în condițiile în care PNL și UDMR au boicotat lucrările și au absentat. Dacă rapoartele ar fi fost respinse ulterior în plen, Stelian Tănase, președintele director general al TVR și-ar fi pierdut funcția. În replică, deputatul PSD Mădălin Voicu a acuzat PNL şi UDMR că doresc să blocheze luarea unei decizii. „Nu vreau să vorbesc despre lucruri subversive, probabil, dar există o dorinţă de blocaj pentru decizia pe care trebuia să o ia atât Comisia pentru buget, cât şi comisiile noastre reunite din partea PNL şi, cu surprindere, şi din partea UDMR, care au convenit să nu vină la aceste şedinţe. Regret, probabil că vom prelungi luarea unei decizii”, a spus acesta.

„Opoziția a câștigat partida”

„Dacă la Comisiile de Buget s-a solicitat să participe reprezentanți ai TVR, la Comisiile de Cultură nu a fost convocat nimeni de la noi pentru ședința de astăzi. Știu ce s-a întâmplat, deoarece am urmărit la știri. La Comisiile de Buget au participat de la noi Camelia Pătru, directorul Departamentului Economic și Liviu Niculescu, membru al Comitetului Director”. Tănase a comentat și amânarea discutării raportului de activitate al TVR: „Este pentru prima dată când Opoziția câștigă partida, iar PSD nu trece în pas de defilare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

TVR este singura instituție publică din media care nu este controlată de PSD. La conducerea radioului public Ovidiu Miculescu a fost susţinut de către PSD pentru un nou mandat,iar la CNA, șapte dintre cei 11 membri au propuși de PSD. (A contribuit Andreea Udrea)