Extrema dreaptă din Suedia exclude șapte membri ai săi pentru RASISM și ANTISEMITISM

Extrema dreaptă din Suedia exclude șapte membri ai săi pentru RASISM și ANTISEMITISM

Partidul extremist Democraţii Suedezi (SD) a anunţat, azi, că a exclus şapte membri ai săi, printre care preşedintele şi vicepreşedintele organizaţiei de tineret, din cauza contactelor avute cu mişcări rasiste sau antisemite declarate.

Această formaţiune xenofobă s-a plasat pe a treia poziţie la alegerile parlamentare din septembrie, scrie Reuters, citată de Agerpres.

„Toţi au avut legături clare şi dovedite cu extremişti. Printre cei care nu au demisionat, se află şapte persoane pe care am decis să le excludem”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, secretarul general al partidului, Richard Jomshof.

El a adăugat că unii dintre cei excluşi au exprimat „opinii antisemite'' sau simpatia pentru fostul lider al Germaniei naziste Adolf Hitler. Potrivite site-ului thelocal.se, SD a obţinut 12,9% din voturi la scrutinul legislativ de anul trecut din Suedia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Actuala dispută internă din acest partid are loc între liderii săi, care vor ca formaţiunea să aibă un profil social-democrat, şi organizaţia sa de tineret (SDU), care susţine o abordare naţionalistă mai radicală.

Liderul SDU Gustav Kasselstrand şi adjunctul său, William Hahne, au reacţionat la decizia de expulzare a celor şapte membri SD, Hahne susţinând chiar că este vorba despre „metode pur sovietice”.

„Este înfricoşător că unii oameni din conducerea Democraţilor Suedezi au ambiţia de a guverna ţara. Este o lipsă totală de respect pentru democraţie”, a apreciat William Hahne