RUȘII vor să ajungă cu noua conductă de gaze până în Austria

RUȘII vor să ajungă cu noua conductă de gaze până în Austria

Gazoductul Turkish Stream, care trebuie să livreze gaze naturale din Rusia până în Turcia, ar putea fi prelungit până în Austria, prin Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria, a spus ieri Alexander Novak, ministrul rus al Energiei, scrie RIA Novosti, citată de Agerpres.

„Ştiu că multe ţări sunt interesate de acest proiect. De exemplu, o rută pentru livrarea de gaze naturale până la hub-ul de la Baumgartner (Austria) via Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria este posibilă”, a declarat Alexander Novak.

Potrivit acestuia, Rusia negociază intens cu posibilele ţări de tranzit.

Noua rută ar urma să fie o alternativă a conductei care trece prin Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, acelaşi Alexander Novak a declarat că este posibil ca Rusia să înceteze livrarea gazelor naturale spre Europa prin Ucraina, după expirarea actualului contract în 2019, urmând să se concentreze pe construcţia de infrastructuri de transport spre Turcia.

La finele anului trecut, Gazprom a anunţat că a decis să abandoneze proiectul gazoductului South Stream, urmând în schimb să construiască o conductă submarină cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia.