Ziariști la 9 ani

Ziariști la 9 ani

O trupă de ziariști ne-a invadat, ieri, redacția și ne-a luat la întrebări. Pentru mai bine de o oră, redacția EVZ a devenit subiect de presă.

Sub ochii noştri, ziariştii au început să scrie ştiri, la foc automat. Ba mai mult, aveau cu ei şi ilustratorul!

„În ziua de joi a Săptămânii altfel am vizitat redacţia «Evenimentul zilei» unde am descoperit oameni minunaţi, care ne-au împărtăşit din experienţa lor. Ne-au povestit cum arătau ziarele când nici nu ne născusem și că exista un tipograf care aduna literă cu literă pentru a pune în tipar un ziar, spre deosebire de astăzi unde toată activitatea se realizează pe calculator”, semnează Andrei Nicolescu.

O vizită specială

Ne puteți urmări și pe Google News

„Azi, elevii clasei a IV-a au vizitat «Evenimentul zilei ». Când am intrat în clădire, o doamnă foarte drăguţă ne-a prezentat camera unde se pregătesc ziarele. Am fost surprins să văd o sală întreagă cum lucrează nonstop pentru ca ziarele cu noutăţi să fie gata pentru a fi citite a doua zi”, semnează Ştefan Cristian Şomacli.

„În săptămâna Şcoala altfel am vizitat «Evenimentul zilei».

Clasa politică de azi îmi dă un sentiment de nesiguranță. Gânduri de... 9 ani

Am învăţat cum se face un ziar şi cum se făcea unul în trecut. Am întâlnit oameni minunaţi şi am văzut multe ziare, ceea ce ne-a impresionat cel mai mult fiind dorința oamenilor de a ne explica truda prin care reușesc să scoată un ziar, dar și bucuria când văd rodul muncii lor”, semnează Dragoş Dănăilă.

FOTO: Oaspeții EVZ au primit cadouri ziare și cărți și, la rândul lor, l-au desenat pe Iepurașul de Paște FOTO: EVZ

Ei bine, aceşti ziarişti curioşi, care au asaltat-o cu întrebări pe Simona Ionescu, redactorul-şef al EVZ, au vârste între 9 şi 10 ani. Şi au experienţă. La școală, în cadrul unui proiect, editează revista „Jurnalul comunității mele”. „Au experimentat mai multe roluri”- ne spune doamna profesor Mihaela Feiffer. Au fost, pe rând, reporter, redactor, ilustrator, au realizat interviuri. Şi toate acestea nu din clasă, ci au mers pe terenla Grădina Botanică, la aeroport, la un atelier de pizza şi aşa mai departe. „Sunt copii foarte buni, foarte talentaţi. Avem sportivi, avem pasionaţi de ştiinţă, de istorie”, îi laudă doamna.

Nu am rezistat şi i-am întrebat şi noi câte ceva. „Vrea vreunul dintre voi să fie ziarist când va fi mare?” „Da, eu! Pentru că un ziarist este un om foarte important care află tot ce se întâmplă în lume. Vreau să scriu despre politică”, spune Ana Maria Putinică.

Mai adăugăm că minunata ilustraţie cu iepuraşul de Paşti este realizată de Alexia Tomeci. Ne-am bucurat să-i avem printre noi pe copiii din clasa a IV-a A, de la Şcoala gimnazială 280, din Bucureşti. Şi-au dorit foarte mult să viziteze redacţia noastră pentru că şi ei sunt ziarişti.