Regizoarea Eva Pervolovici vine la Cinema-Edu

Regizoarea Eva Pervolovici vine la Cinema-Edu

Echipa proiectului Cinema-Edu şi-a propus să-i încânte pe elevi și profesori, aşa că a invitat-o pe Eva Pervolovici la ediția a V-a a acestui proiect în Săptămâna Altfel, pentru a dezbate împreună cu aceştia lungmetrajul mult așteptat: Marussia.

Inspirată din fapte reale, Marussia este povestea Luciei (Dinara Drukarova) și a fiicei sale în vârstă de șase ani, Marussia (Marie-Isabelle Stheynman), două rusoaice venite la Paris. În ciuda lipsei siguranței zilei de mâine, Lucia se încăpățânează să rămână în orașul luminilor, oferindu-i Marussiei o copilărie cu totul atipică. Cu premiera mondială la Berlinale 2013, filmul a obținut o paletă întreagă de distincții și a făcut parte din mai multe festivaluri internaționale, ceea ce ne face tare mândri că regizoarea este româncă.

Eva Pervolovici este o tânără regizoare din România, stabilită în Franța și are la activ o uriașă listă de scurtmetraje, videoclipuri, fotografii şi colaborări cu autori de romane şi reviste de artă. Marussia este filmul ei de debut care o să se lanseze și la noi în țară, de la care se așteaptă tot atâtea ecouri pozitive, precum cele din străinătate.

Așa cum ne-a obișnuit programa Cinema-Edu, tinerii participanți vor viziona mai întâi filmul, după care se vor angaja în discuții despre teme sociale și cinematografice împreună invitata specială. Într-adevăr este o grozavă oportunitate pentru liceeni și profesori să o întâlnească pe Eva în cadrul proiectului Cinema-Edu.

Printre noutățile din program se numără și filmul Ida (r. Pawel Pawlikowski), câștigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2015 .Acțiunea filmului Ida are loc în Polonia anului 1962, când tânăra Anna, rămasă orfană în timpul ocupației germane ajunge să o cunoască pe mătușa ei, Wanda. Această întâlnire scoate la suprafață secretul dispariției părinților Annei și le determină pe cele două să revină asupra trecutului comun.                                       Celelalte filme pe care liceenii le vor vedea în Școala Altfel sunt: În căutarea lui Superman (r.Karzan Kader), Culoarea pielii: Miere (r.Laurent Boileau, Jung), Limba Fluturilor (r. Jose Luis Cuerda) și Vandal (r. Helier Cisterne). Evenimentele din perioada 6-10 aprilie vor avea loc la Cinema Elvira Popescu, Institutul Cervantes, ARCUB, Muzeul Național de Artă Contemporană și Cercul Militar Național.

Cinema-Edu este un proiect gratuit,  desfășurat în perioada 1 februarie – 30 iunie , organizat de cinci ani la rând de către Asociația Culturală Macondo. Cinema-Edu își propune să stârnească interesul tinerilor față de filmul de artă, încurajându-i să participe activ la dezbaterile non-formale de la finalul fiecărei vizionări. Mai multe detalii despre proiect găsiți la www.cinema-edu.ro si pe pagina de Facebook cinema.edu. Pentru evenimentele viitoare profesorii de liceu sunt invitați să scrie la adresa: cinemaedu2015@gmail.com

Ne puteți urmări și pe Google News