CANADA. Polițiștii au dejucat un plan CRIMINAL, tinerii suspecți au fost arestați, unul s-a SINUCIS

CANADA. Polițiștii au dejucat un plan CRIMINAL, tinerii suspecți au fost arestați, unul s-a SINUCIS

Poliția canadiană a anunțat că a dejucat un plan care urmărea un atac în masă, în zona Halifax, sâmbătă, scrie BBC News.

 

 

Trei suspecți au fost arestați și un al patrulea s-ar fi împușcat, după ce polițiștii i-au înconjurat casa. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel puțin doi suspecți intenționau să „meargă într-un loc public, cu scopul de a deschide focul și a ucide cetățeni și apoi s-ar fi sinucis”, au anunțat autoritățile. 

Oficialii poliției au spus că motivul nu este clar, dar nu pare să fie unul terorist, fără a da mai multe detalii. Brian Brennan, ofițerul comandant al Forțelor Regale din Noua Scoție, a declarat că respectivul complot includea un băiat de 19 ani din suburbia Timberlea din Halifax și o femeie de 23 de ani din statul american Illinois. Cei doi aveau acces la arme de foc. 

Când polițiștii s-au dus să îl aresteze pe tânăr, acesta s-a sinucis. Un alt tânăr canadian, de 20 de ani, a fost arestat, împreună cu femeia, pe Aeroportul Internațional Halifax. Un al patrulea suspect, în vârstă de 17 ani, a fost arestat într-o locuință. 

Brennan a spus că complotiștii erau un grup de indivizi care aveau anumite credințe și erau gata să pună în aplicare acte violente contra unor cetățeni, dar nimic din anchetă nu demonstrează că ar fi vorba despre atacuri teroriste. 

„Vă pot spune că erau acte care nu erau motivate cultural”, a adăugat el. 

Polițiștii consideră că au acționat la timp și că i-au arestat pe toți cei care reprezentau un risc. 

Suspecții își scriau pe un chat online și se pare că erau obsedați de crime și moarte și multe din fotografiile schimbate erau cu ucideri în masă. Ministrul pentru Siguranța Publică, Steven Blaney, i-a lăudat pe polițiști și i-a dat exemplu „pentru munca de zi cu zi, care apără siguranța canadienilor”.