Gabriel Oprea, la BILANȚUL POLIȚIEI ROMÂNE: „În 2014, nu au existat situații de criză majoră. Nu au fost ASASINATE sau ATENTATE la siguranța cetățenilor României”

Gabriel Oprea, la BILANȚUL POLIȚIEI ROMÂNE: „În 2014, nu au existat situații de criză majoră. Nu au fost ASASINATE sau ATENTATE  la siguranța cetățenilor României”

Prezent la Bilanțul Politiei Române vicepremierul Gabriel Oprea apreciat că, anul trecut, nu au avut loc asasinate sau atentate la siguranța publică sau securitatea cetățenilor României și nici nu au fost inregistrate situații de criză majoră din punct de vedere al ordinii publice.

Pentru Poliția Română, o zi a anului 2014, a însemnat, în medie: 760 de intervenții rapide la evenimente, 300 de acțiuni cu efective mărite, peste 2.300 de controale directe, 460 de stări potențial conflictuale aplanate și peste 3.700 de apeluri de urgență preluate și gestionate, iar asta, într-un regim de muncă 24 de ore din 24, 7 zile din 7, a spus, ieri,  Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne la bilanțul Poliției Române. „Nu am avut un an al violențelor sau al fenomenelor infracționale profunde, și pentru asta trebuie să felicităm și să încurajam aceste instituții de forță ale statului.”, a spus oficialul MAI.

Acesta a amintit ca in plan operativ, din punct de vedere al misiunilor Poliției Române, anul 2014 nu a fost unul ușor, cu două procese electorale care au fost gestionate foarte bine din punct de vedere al ordinii publice, un an al schimbărilor în sistemul judiciar românesc, generate de punerea în aplicare a noilor Coduri, penal și de procedură penală, și un an al acțiunilor în forță împotriva evaziunii fiscale, corupției și a infracțiunilor din domeniul economico-financiar.

Vicepremierul Gabriel Oprea a felicitat Politia Romana pentru rezultatele obtinute, amintind de proiectele  importante pentru polițiști care sunt deja în derulare, dand exemplu plata orelor muncite în zilele libere sau achiziția de mașini pentru poliție.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Săptămâna trecută am semnat ordinul prin care munca prestată în zilele libere se va plăti cu un spor de 75%, o măsură pentru care m-am luptat foarte mult anul trecut, inclusiv în Parlament, iar dumneavoastră știți asta foarte bine. După aproape 9 ani, am lansat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne cel mai ambițios program de achiziții de mașini pentru munca operativă, și am predat Poliției Române 257 de autospeciale noi, iar în lunile următoare vor mai urma alte 2.386 de autoturisme şi motociclete”. Ministrul de interne a apreciat ca aceste reusite au fost posibile impreuna, in echipa si cu organizatile sindicale din politie.