ANI: Emil Răzvan Teodorescu, fost director la CNADNR, în conflict de interese. Contracte pentru firma fratelui!

ANI: Emil Răzvan Teodorescu, fost director la CNADNR, în conflict de interese. Contracte pentru firma fratelui!

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, precum şi săvârşirea infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie de către Emil Răzvan Teodor Teodorescu, fost director al Direcţiei Achiziţii Finanţare de la Buget din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA în perioada 8 aprilie - 21 octombrie 2013.

Potrivit unui comunicat al ANI, în exercitarea funcţiei de director, Teodorescu a semnat o serie de documente privind acordul-cadru având ca obiect "Lucrări de marcaje rutiere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din administrare, Lot 1-DRDP Bucureşti", încheiat între CNADNR SA prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, în calitate de promitent-achizitor, şi Asocierea SC Aduna Servimob SRL & Teo Trans Consulting SRL, în condiţiile în care fratele acestuia deţine funcţia de administrator asociat al Teo Trans Consulting SRL.

Conform acordului, pentru lucrările executate, plăţile datorate Asocierii sunt cele declarate în propunerea financiară a acestuia, respectiv 27.072.864 lei (aproximativ 6.117.470 euro), la care se adaugă TVA reprezentând 6.497.487 lei (aproximativ 1.468.192 euro).

ANI susţine că Teodorescu a încălcat dispoziţiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".

Ne puteți urmări și pe Google News
  • De asemenea, întrucât Teodorescu a folosit în scop personal informaţiile deţinute în virtutea prerogativelor funcţiei, au rezultat şi indicii privind săvârşirea infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie, prevăzute de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/ 2000, potrivit cărora "Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii".

ANI a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Emil Răzvan Teodor Teodorescu a infracţiunii de conflict de interese şi a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie.