CLUJ. Arestul din Cluj pare BALAMUCUL perfect. Sâmbătă seara un deținut și-a dat foc iar alți patru au evadat când jucau ping-pong

CLUJ. Arestul din Cluj pare BALAMUCUL perfect. Sâmbătă seara un deținut și-a dat foc iar alți patru au evadat când jucau ping-pong

Deținuții care au fugit din arestul IPJ Cluj au fugit în timp ce jucau ping-pong și au profitat de incompetența crasă a unor polițiști. Șeful IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean, caută să ascundă adevărul legat de incompentența propriilor subordonați.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în arestul IPJ Cluj, de unde sâmbătă noaptea au evadat patru deținuți periculoși, depășește orice  închipuire. Ancheta efectuată scoate la iveală amănunte incredibile.

Sâmbătă seara în arest au fost de serviciu trei polițiști, între care șeful de schimb Ioan Păcuraru și agentul Cristian Rus. Al treilea polițist nu are nicio implicare deoarece nu se afla în arest în momentul evadării.

Cu doar o oră înainte de evadare, unul dintre deținuții încarcerați în arestul clujean și-a dat foc. Acesta fusese arestat săptămâna trecută după ce și-a înjunghiat mama. Sâmbătă seara, deținuții care erau închiși în celulă cu cel care și-a dat foc, au cerut ajutorul gardienilor. Din primele informații, deținutul și-a dat foc la haine și a apoi s-a uitat cum arde spre groaza colegilor de celulă. După acest eveniment, unul dintre polițiști, cel care nu are niciun amestesc, a fost trimis din dispoziția șefului de arest, inspectorul principal Constantin Diaconu, împreună mai mulți polițiști de la DIAS cu deținutul la Spitalul de Psihiatrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au evadat în timp ce jucau ping pong

În jurul orei 18, deținuții dintr-o celulă au fost scoși într-o încăpere special amenajată unde există o masă de ping pong. Agentul de poliție Cristian Rus i-a scos pe cei patru deținuți din celula lor și i-a dus în camera de sport, pentru a juca ping pong, după care a închis ușa și i-a lăsat nesupravegheați.

Cei patru deținuți au profitat din plin de principala problemă cu care se confruntă arestul IPJ Cluj, și anume refularea canalizării. Vinerea trecută, mai mulți muncitori de la Regia de Canalizare din Cluj Napoca au intervenit pentru a curăța canalizarea. ”Au intervenit cu un furtun de mici dimensiuni în rețeaua de canalizare dar nu s-au descurcat. Au adus un furtun mai gros dar au demontat o gratie la unul dintre geamurile care dau direct în sala de sport de unde au evadat cei patru și care comunică cu strada. Vineri seara, muncitorii nu au mai montat gratiile ci doar au preferat să le sprijine în perete”, spune un oficial al IPJ Cluj. Unul dintre cei patru evadați, care între timp, era escortat spre toaleta arestului a observat acest lucru și le-a spus celorlați despre acest fapt.

Așa se face că sâmbătă seara, deținuții Daniel Baciu, Alexandru Bartuș, Tiberius Lăcătuș și Claudiu Botorea au evadat fără a depune niciun efort și fără a avea un plan dinainte stabilit.

Polițiștii amatori de zile mari

Vinerea trecută după ce muncitorii de la canalizare au plecat niciunul dintre agenții de poliție nu a verificat dacă gratiile au fost montate.

Mai mult, deși unul dintre deținuți, Alexandru Bartuș, cel care încă nu a fost prins, a mai fost implicat într-un incident grav, nimeni nu a decis că acesta trebuie supravegheat mai atent. În 2007, Alexandru Bartuș a primit în celulă un telefon mobil în arestul IPJ Cluj, de unde coordona o rețea de hoți din mașini care acționau în Satu Mare. Cei care au condus ancheta în acest caz au fost șocați să afle că hoții erau coordonați direct din arestul IPJ Cluj.

Șeful IPJ Cluj îl ia pe Nu în brațe

În cursul zilei de luni polițiștii implicați și-au cerut în mod suspect transferul la alte secții de poliție. Șeful arestului, inspectorul principal Constantin Diaconu a cerut oficial să fie mutat la Serviciu Cazier. Agenții de poliție Ioan Păcurar și Cristian Rus au cerut să fie transferați la Secțiile de Poliție 7 și respectiv 3.

Cu toate acesteam chestorul IPJ Cluj, Tudor Grindean a declarat că nu știe nimic despre aceste rapoarte întocmite de polițiști și că urmează să se se intereseze.

Mai informat a fost șeful Sindicatului Agenților de Poliție, Constantin Mandache care a confirmat că cei trei au cerut să fie mutați. ”Problema trebuie privită în ansamblu. Am ridicat de mai multe ori problema lipsei de personal, deoarece nu este posibil ca doi agenți să răspundă de câteva zeci de deținuți. Cei care se aflau de serviciu și-au cerut transferul. În plus, am angajat avocat care să îi apere pe cei implicați în fața certărilor penale și disciplinare care vor urma”, a spus Mandache.