ROMÂNIA îşi expune PRODUSELE AGRICOLE la BERLIN

ROMÂNIA îşi expune PRODUSELE AGRICOLE la BERLIN

România dispune de un spaţiu de prezentare al sectorului agricol românesc printr-o gamă largă de produse, pe o suprafaţă de 327 metri pătraţi, la ediţia din anul 2015 a Expoziţiei internaţionale 'Săptămâna Verde', care va avea loc la Berlin, Germania, în perioada 16 - 25 ianuarie 2015, conform comunicatului Ministerului Agriculturii, scrie Agerpres.

Între produsele expuse, ministerul aminteşte brânzeturi, produse procesate din carne, vinuri, palincă, uleiuri, gemuri, zacuscă şi produse de patiserie.

De asemenea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, şi secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu vor participa la deschiderea oficială a expoziţiei, precum şi la întâlniri la nivel înalt organizate cu această ocazie.

Totodată, Ministerul Agriculturii şi Ambasada României la Berlin vor organiza o întâlnire cu reprezentanţii unui important lanţ de hypermarketuri din Germania în vederea facilitării contactului cu asociaţiile, producătorii şi companiile din domeniul agricol din România interesate de a pătrunde pe piaţa germană.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul Expoziţiei internaţionale 'Săptămâna Verde' se va organiza Summit-ul miniştrilor Agriculturii, întrunire ajunsă la a şaptea ediţie, precum şi alte manifestări ce vor avea loc cu această ocazie. Tema din acest an a Summit-ului este 'Creşterea cererii pentru alimente, materii prime şi energie: oportunităţi pentru agricultură, provocări pentru securitatea alimentară' şi propune identificarea unor soluţii care să răspundă corespunzător noilor provocări rezultate din creşterea semnificativă a populaţiei, iar promovarea unei agriculturi durabile şi utilizarea eficientă a resurselor reprezintă o alternativă în acest sens.

Miniştrii Agriculturii prezenţi în acest an la Berlin vor avea un schimb de opinii privind măsurile ce ar trebui întreprinse pentru ca potenţialul agricol să fie pe deplin exploatat având în vedere scăderea progresivă a resurselor naturale, impactul negativ al schimbărilor climatice, dezastrele naturale extreme, pierderea diversităţii biologice şi genetice precum şi a fertilităţii solului.