Măsură uluitoare a Poliţiei din New York. Poliţiştii au voie să poate turban în loc de caschetă

Măsură uluitoare a Poliţiei din New York. Poliţiştii au voie să poate turban în loc de caschetă

Ofiţerii de poliţie americani care provin din comunitatea sikh vor avea dreptul să-şi poate tradiţionalul turban în timpul serviciului, a anunţat Departamentul de poliţie din New York citat de CNN.

Comisarul NYPD James O'Neill, care a făcut publică această decizie flancat de ofiţeti cu turbane, a vorbit despre necesitatea diversităţii în poliţia metropolitană.

“Cred că acestă idee ne va ajuta enorm. Este o schimbare majoră în uniforma poliţiei new-yorkeze, aşa că decizia în acest sens nu a fost una uşoară. Am avut însă ocazia să facem această shimbare şi am decis că este vremea s-o punem în aplicare”, a mai explicat comisarul O'Neill.

Totuşi noua măsură nu-i vizează pe poliţiştii care patrulează, al căror capete vor acoperite după metoda clasică, ci doar pe ofiţeri. Potrivit CNN, în cadrul NYPD activează aproximativ 160 de ofiţeri sikh care s-au declarat fericiţi de decizia superiorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

“În sfârşit îmi voi putea servi ţara cu turbanul pe cap. Mă simt extraordinar”, a precizat Gurvinder Singh, ofiţer NYPD şi preşedinte al Asociaţiei Ofiţerilor Sikh.