Kremlinul dezvăluie cine este de vină pentru producerea tragediei aviatice de pe Marea Neagră

Kremlinul dezvăluie cine este de vină pentru producerea tragediei aviatice de pe Marea Neagră

Chiar dacă unii specialişti mai cred că varianta unui atac terorist, autorităţile ruse au dat publicătăţii fotografia pilotului avionului militar rus de tip Tupolev Tu-154 prăbuşit duminică dimineaţă în Marea Neagră, spunând că ar fi vorba despre o eroare umană.

Peste 3000 de persoane, printre care şi 100 de scafandri, şi 32 de nave au sosit la Marea Neagră pentru a căuta rămăşiţele aeronavei şi resturile umane, atât la locul prăbuşirii cât aproape de ţărm.

Cutiile negre ale aeronavei nu au fost încă recuperate din mare, dar oficialii ruşi par să-şi fi conturat deja cauzele teribilului accident aviatic soldat cu moartea a 92 de persoane. Ar fi vorba despre o eroare de pilotaje, spun aceştia, indicându-l ca principal vinovat pe pilotul Roman Volkov, 35 de ani, tată a trei copii, aflat la comanda aeronavei în momentul producerii dezastrului. Roman era fiul colonelului Alexander Volkov, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi militari ai Rusiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Anchetatorii analizează toate cauzele posibile. Deocamdată, este prematur să fie privilegiată o ipoteză. Însă ipoteza unui act terorist nu este în apropiere de începutul listei", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Nu avem nicio dovadă că ar fi fost vreun atac terorist", a precizat Peskov.

La rândul său, Maxim Sokolov, ministrul rus al Transporturilor, a declarat că principalele ipoteze în cazul prăbuşirii avionului sunt o eroare de pilotaj sau o defecţiune.

Un avion militar rus de tip Tupolev Tu-154 s-a prăbuşit duminică dimineaţă în Marea Neagră. Avionul decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova, în drumul spre Latakia (Siria). La bord erau 92 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei militare Aleksandrov, care urma să concerteze de sărbători în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti. Nu există supravieţuitori.