Cine este premierul PSD, Sevil Shhaideh (52 de ani), fina lui Liviu Dragnea şi Nicuşor Constantinescu

Cine este premierul PSD, Sevil Shhaideh (52 de ani), fina lui Liviu Dragnea şi Nicuşor Constantinescu

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, propusă de PSD şi ALDE pentru funcţia de prim-ministru, a fost director la Consiliul Judeţean Constanţa timp de 19 ani şi ulterior mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, care i-a fost naş la cununie.

Sevil Shhaideh a absolvit ASE-ul în 1987, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică, în 1995-2001 a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID, iar în 2003 a primit titlul de auditor.

În perioada 1987-1991, a fost analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. 

Din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa. Simultan, a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister. După demisia lui Liviu Dragnea de la ministerul Dezvoltării, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de ministru.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu. Liviu Dragnea a afirmat însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost "martor".

"În religia musulmană nu există termenul de naş. Sunt martori. Atunci când se căsătoresc doi, un bărbat şi o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment şi care sunt martori. Nu există termenul de naş şi fin", a spus Dragnea.

El a adăugat că o cunoaşte pe Sevil Shhaideh de 15 ani, iar la căsătoria acesteia a fost martor alături de alte persoane.