S-a STRICAT încă un tramvai ”ultramodern” de 500.000 de euro

S-a STRICAT încă un tramvai ”ultramodern” de 500.000 de euro

Încă un tramvai Armonia care a costat jumătate de million de euro s-a stricat, luni dimineață. Acesta s-a ridocat pur și simplu de pe șine, după ce prima parte a tramvaiului a înțepenit, iar partea din spate s-a înălțat, din dreptul burdufului.

Incidentul a avut loc luni la prânz, în apropiere de Gara de Nord.

Reamintim că la mijlocul lunii trecute un alt tramvai ”ultramodern”, cum a  fost el prezentat de edilul Nicolae Robu, a rămas blocat pe șine, oprind, în urma sa, alte 10 tramvaie. Mijlocul de transport în comun a fost în cele din urmă tractat și dus în depou.

În Timișoara circulă mai multe tramvaie Armonia, care sunt ”făcute” la Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad. Nu este însă vorba de tramvaie noi, ci de unele nemţeşti, fabricate în anii 60,  cărora li s-au schimbat caroseriile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tramvaiele nemțești au fost cumpărate la preț de chilipir de admionistrația Ciuhandu, de la administrațiile germane care le-au casat, în anii 90. Pentru reabilitarea lor, administrația Ciuhandu a plătit câte 500.000 de euro.

RATT a trimis la Paşcani şi Arad un număr de alte 12 tramvaie nemţeşti, la reabilitare, după același model: pe sașiul original se montează un nou habitaclu. Aproape jumătate au ajuns deja la Timişoara. (Sursa foto: Pressalert)