Horea Uioreanu: "S-au făcut PRESIUNI asupra mea să VORBESC despre Meleşcanu, Antonescu, Ponta, Dragnea şi Rus"

Horea Uioreanu: "S-au făcut PRESIUNI asupra mea să VORBESC despre Meleşcanu, Antonescu, Ponta, Dragnea şi Rus"

Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a declarat, miercuri, la ultimul termen al dosarului său de la instanţa supremă, că este nevinovat şi că s-au făcut presiuni asupra sa să spună lucruri compromiţătoare despre oameni politici, printre care Teodor Meleşcanu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Ioan Rus, dar a refuzat să colaboreze cu procurorii DNA. Decizia definitivă în dosarul lui Uioreanu va fi pronunţă în 21 decembrie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat miercuri ultimul termen din dosarul în care Horea Uioreanu a contestat decizia de condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare dispusă, la începutul lunii mai, de Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care este acuzat că a cerut informaţii despre supravegherea sa de la fostul subofiţer SRI Anca Albu.

La termenul de miercuri, instanţa i-a audiat, în calitate de martor, pe fostul director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) Teodor Meleşcanu şi pe Anca Elena Albu.

Acuzaţiile DNA

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată în iulie 2014, fiind acuzat că, în perioada 2013-2014, a cerut informaţii despre supravegherea sa de la subofiţerul SRI Anca Albu, care i-ar fi cerut să îl ajute să se transfere la SIE. Uioreanu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, este acuzat de instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anca Albu a fost condamnată, în 2014, la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei în acest dosar.

Horea Uioreanu a fost condamnat, în mai 2016, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare, decizie contestată la instanţa supremă, care va pronunţa o soluţie definitivă, potrivit gazetadecluj.ro