Horoscopul lui Dom' Profesor. Astronautul francez Thomas Pesquet și superstițiile rusești. Dumnezeu îi apără pe cățeii mici. Berbecii doresc să-și discute problemele, Capricornii au toate drumurile deschise

Horoscopul lui Dom' Profesor. Astronautul francez Thomas Pesquet și superstițiile rusești. Dumnezeu îi apără pe cățeii mici. Berbecii doresc să-și discute problemele, Capricornii au toate drumurile deschise

Pe 16 noiembrie s-au născut împăratul Tiberiu, Jean le Rond D'Alembert, Rodolphe Kreutzer, Paul Hindemith, José Saramago, Andrei Mureşanu, Ion Şahighian, Dumitru Stăniloae, Ion Cristoiu. Nimic important în „Kalendar”, iar în calendarul creştin-ortodox este Sf. Apostol şi Evanghelist Matei.

Joi seara o să decoleze de la Baikonur o puternică rachetă Soiuz, care va duce pe orbită un echipaj format din veteranii Peggy Whitson (USA) și Oleg Novitsky (Rusia) dar și din debutantul Thomas Pesquet (Franța), echipaj care va activa șase luni pe stația orbitală internațională.

Francezul și prietena lui Anne, prezenți de mai mult timp la colonia cosmodromlui au fost nevoiți să respecte toate superstițiile rusești.

Au fost văzuți sărutându-se, de la revedere, în ușa apartamentului. Niet ! Nu este bine să te săruți, sau să dai mâna în ușă !

Ne puteți urmări și pe Google News

La o vizită, au adus zece trandafiri roșii, Thomas este al zecelea astronaut francez. Gazdele, cosmonauți veterani, s-au albit la față și au luat repede un trandafir și l-au dosit ! Florile tăiate, în număr par, se duc doar la morți, au aflat cei doi francezi !

La masă au mai aflat mai multe superstiții rusești care trebuie neapărat respectate de astronauți : întotdeauna sticlele goale se pun pe jos, pe podea. Au aflat și legenda, de unde vine superstiția. Când cazacii au ajuns la Paris, după ce Napoleon a fost învins, au luat cu asalt cârciumile. Unde plăteau la numărul sticlelor goale care rămâneau pe masă. Așa că doseau una-două sticle, le puneau pe dușumea ca să facă nota de plată mai accesibilă soldelor lor, că tătuca țarul nu era foarte darnic cu vitejii lui.

Sarea nu se ia cu mâna, neapărat cu cuțitul, cu vârful cuțitului. Iar dacă se varsă, primejdie mare ! Mai bine folosesc piperul !

Tot la masă, Anne a aflat de ce i s-a pus o pernă confortabilă pe scaun. Nu este bine să te așezi pe ceva rece, mai ales dacă ești femeie tânără, superstiția amenință cu infertilitatea. Iar când s-a tras mai aproape de iubitul ei, stând cam în colț, gazdele au sărit în sus. Nu este bine să stai în colțul mesei, rămâi nemăritată !

Thomas mai are de îndeplinit o mulțime de ritualuri, de superstiții. Trebuie să se semneze pe ușa apartamentului și când pleacă la lansare să treacă pragul cu piciorul drept, cu Anne în spatele lui care trebuie să facă la fel. Apoi un preot ortodox o să-l binecuvânteze ! Iar personalul hotelului cosmonauților o să arunce în el cu orez și mei. Deja a îndeplinit superstiția care cere ca să pună un bănuț pe calea ferată pe care este dusă racheta către punctul de lansare.

În seara dinintea lansării, adică astă seară, trebuie să vadă neapărat filmul sovietic din anul 1969 ”Soarele alb al deșertului ”. Cine nu l-a văzut nu s-a întors viu pe Pământ !

În mașina care îi duce la punctul de start sunt 13 potcoave de cai morți și lăbuțe de iepure. Pe la mijlocul drumului trebuie să se dea jos și să urineze pe roata dreaptă spate a mașinii. Așa a făcut Iuri Gagarin ! Alte ritualuri au fost deja îndeplinite. Thomas a plantat un stejar pe Aleea Eroilor și a semnat pe Zidul Nemuritorilor.

Înainte să se urce în turnul de lansare trebuie să stea jos câteva minute în ”camera de așteptare”. Așa fac rușii, înainte de plecare se așează pe scaun, sau pe lavițe și au câteva momente de reflecție. Au uitat ceva ?

Și cea mai importantă superstiție este că astronauții, sau cosmonauții, depinde de țară, nu trebuie să vadă capsula spațială decât în ultimul moment, când se urcă în ea, probabil după principiul că ginerele nu trebuie să-și vadă mireasa decât în fața altarului, momentul adevărului.

Superstițiile de la cosmodrom s-au adunat în decursul timpului. Se spune că cine nu a respectat ritualurile nu s-a întors viu pe Pământ !

Un cunoscut psholog rus a spus că respectarea acestor superstiții relaxează cosmonautul îl face să se gândească la altceva. În definitiv, cu toată tehnologia, sigură și verificată, Soiuz a fost lansat de cel puțin 1.700 de ori începând din anul 1961, parcă tot îți trebuie ceva - puțin mai mult noroc !

Dar, dragi lupi, padawani și hobbiți în pustnicia mea se întâmplă lucruri de mirare. Mi-a spus protosinghelul Cristian că bunul Dumnezeu se uită cu blândețe la pustnicia mea ! Despre ce este vorba. Odată pe săptămână mă cobor în cochetul orășel de la poalele munților, cale de vreo zece kilometri ca să mă aprovizionez cu ale gurii pentru cei nouă căței și poate să mai văd de o carte nouă, pentru mine. Așa am făcut și astăzi. Și pentru că mititelele cățelușele, sunt adorabile, au doar patru luni, se țineau după mine, le-am încuiat în casă, ca să pot să plec. M-am dus, am venit. Am lipsit cam două ore. La întorcere, tămbălăul de rigoare, parcă fusesem plecat o săptămână. Cățelușele, cinci mititele, și două mai măricele, Miki și Urechița, una grasă și frumosă, cealaltă mică și nobilă, este o corcitură de Welsh Corgi. Au ieșit ca din pușcă din casă și au început să se joace și să se fugărească prin curte, împreună cu ceilalți doi căței, băieții, care stau tot timpul de pază.

Descarc mâncarea, o pun în frigider, îmi fac și eu un ceai verde și dau drumul la calculator. Calculatorul merge, dar monitorul și boxele, ba ! Se aprind, dar nu se aude și nu se vede nimic.

Mă bag sub birou și minune : cățelușele roseseră și secționasertă cablul VGA, cel al mousului, al tastaturii, al boxelor, internetul… și atât. Nu se atinseseră de cele trei cabluri electrice sub tensiune, unul care ducea la calculator, celălalt la boxe și al treilea la monitor. Am verificat, nicio urmă de colțișori, nimic. Cred că există un îngeraș care are grijă de micile necuvântătoare. Vrăjitoarea Măturoaia, doctorița Alice, care trebuie să vă spun că nu mai are niciun farmec, se face bine, încet-încet, a spus că Dumnezeu are grijă de cățeii mici !

Mă pregătesc să reintru în Dimineața Astrologilor, rândul meu este la mijlocul zilei, acum, dar un astrolog evreu a anunțat că are o importantă comunicare despre Steaua de la Ghassul, o descoperire a unei reprezentări murale veche de cel puțin 6.000 de ani, unii spun că peste 10.000 de ani. Am și eu o teorie, o discutam cu marele Ovadia, dar, vai, el a plecat de ceva timp să numere firele din barba Domnului.

Așa că am ce face, apoi o să reinstalez, pe curat, windowsul, așa fac lunar. Am descoperit câteva cărți interesante în rândul doi al bibliotecii, așa că am mai mult decât ce face. De ce sunt cărțile interesante mereu în rândul doi ? Și o să ascult muzica mea preferată, epică, Two Steps From Hell, Audiomachine, Instrumental Core, Mark Petrie și Ivan Torres. Cam atât !

Pe mâine, doar este în definitiv, o altă zi !   

 

BERBEC   Sentimental, ai dori să-ţi discuţi problemele cu cineva de încredere. În acest mijloc de săptămână vezi de treburile urgente, şi lasă confesiunile pe mai târziu. Poate, nici nu mai trebuie! Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Nu te pierde în rezolvare treburilor “urgente” dar care nu te interesează. Dar nu uita să te disimulezi inteligent, cum spune înţeleptul chinez. Eşti prea direct şi prea naiv, păcate dar şi calităţi ale zodiei. Nu discuta problemele tale personale, mai aşteaptă!

TAUR  Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti în cursul dimineții. Nu promite, la rândul tău, nimic! O informaţie te avantajează, dar verifică, fii prudent, nu te repezi! Astăzi nu specula nimic sentimental sau financiar. Nu te speti cu munca pentru altii şi nu fă eforturi titanice! Astăzi nu este cazul! Schimbă ambianţa şi te vei simţi mai bine. Monotonia plictiseşte şi nu este productivă.

GEMENI   Utilizează orele de lumină pentru treburile obișnuite. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Nu uita că timpul este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară! Evita cantităţile mari de cafea, tutun, piper, orice te-ar irita şi mai mult. Notează că s-a precizat „cantităţile mari”! Astăzi nu eşti în cea mai buna dintre zile, mai bine ţine o dieta uşoară şi incearcă să te gandesti la lucruri placute si vesele. Poţi şi trebuie să te deconectezi de la izvoarele toxicităţii psihice: televiziunea, internetul, mobilul etc. Poţi să spui nu vulgarităţii şi prostiei. Poţi să-ti faci şi un ceai de tei cu miere de albine! Poţi multe, trebuie să şi vrei!     RAC   O zi de miercuri bună pentru evoluția ta spirituală. În funcție de ce înțelegi tu prin asta. Nu mai amâna deciziile. Nu îți fac plăcere, dar viața nu a fost făcută pentru confortul tău! Cu toate ca esti o fire prudenta pe linga prudenta trebuie sa adaugi vigilenta, tact, foarte multa diplomatie si chiar şi un zambet! Exista o doza de naivitate adolescentină care te prinde, dar nu uita ca naivitatea este păguboasă pe termen lung. Ai o zi bună, dacă ţii seama de sfaturi, o zi de relaxare şi distracţie.

LEU   Este o zi indicată să ieşi din rutina ta deoarece creativitatea şi ideile noi, productive, sunt favorizate, mai ales în cursul dimineţii. Totuşi, nu exagera, noul e, uneori, suprinzător! Incearcă sa fii mai cumpatat în vorbe şi să nu întrerupi tot timpul pe cel cu care vorbeşti. Ziua de azi este sub semnul discuţiilor neterminate. Ca un făcut, timpul te presează şi mereu nu termini ce ai de spus. Nu ai timp să stabileşti ceea ce doreai de fapt. Este bine să revii şi să termini lucrurile, dar în registrul drăguţ, binevoitor. Nu te enerva!

FECIOARĂ  O zi favorabilă, în special în activitatea cotidiană. Te gândești la Crăciun, la vacanță. Poți să răsfoiești Evanghelia lui Matei, tot îl pomenim astăzi, poate îți aduce o idee bună! O anumita tensiune domneste la serviciu, sau în familia ta, dar e bine sa nu dai importanță şi să-ţi vezi liniştit de treburile tale. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu, de la servicu şi de acasă. Nu uita că tăcerea este de aur, vorba de tinichea!

BALANŢĂ   Trebuie să-ţi rezervi timp pentru familie, pentru cei dragi. Implică-te mai mult în problemele lor, dar nu neglija programul tău. Nu exagera, calea de mijloc, cumpătarea, e drumul de urmat! Toate felurile de a câştiga sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit, fie că este pe Wall Street, sau în bucătărie, în apartamentul din Aviației. Nu-ti schimba direcţiile şi intenţiile, tenacitatea îţi aduce succes. Disimulează cu grija intențiile si păstrează secretele intime, dar acordă familiei mai mult timp. Adevaraţii invingatori au fost intotdeauna discreţi şi precauţi, dar sprijiniţi întotdeauna de familie, de prieteni!

SCORPION   Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi în acestă zi de miercuri poţi să acţionezi. Nu rata momentul, îți e favorabil și mai ai timp să afli reacția! Repet, nu rata momentul potrivit! Toată lumea se grăbeşte. Tu ia-ţi un moment de respiro şi vezi în ce parte poate merge barca vieţii tale. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta. Da, măcar să te gândeşti. Nu faci în viaţă ceea ce vrei, dar poţi să speri. Nu fii original cu orice pret, mai ales la serviciu, sau într-o comunitate de oameni. Astăzi ai o imagine care poate fi mult imbunataţită, mai ales dacă nu te enervezi cand eşti contrazis şi nu te răsteşti la oameni!

SĂGETĂTOR  Evită locurile aglomerate pline de indivizi care tușesc și îți strănută în nas. Dacă tu nu ai grijă de propria sănătate, să nu te aștepți de la alții. Nu schimba nimic din programul zilnic! O zi obositoare, dar relativ plăcută, fără probleme mari. Astăzi, la serviciu sau la şcoală, unde activezi dimineaţa, evită schimbările bruşte de program şi mai ales nu lăsa anturajul, chiar bine intenţionat, să te conducă şi să-ţi organizeze viaţa. Ai impresia că ai intrat in criză de timp şi că nimic nu te mai poate salva – se apropie ameninţător un termen, dar totul este doar o impresie. O să te descurci şi de data asta!

CAPRICORN   Toate drumurile sunt deschise! Eşti privit favorabil de cei din jurul tău. Nu te risipi, nu risca în relaţii dubioase, trebuie să înaintezi cu prudenţa şi seriozitatea caracteristice zodiei. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături generale de iarnă, sau cumpărăturile obişnuite, doar este ziua lui Mercur, patronul negustorilor. Ceea ce cumperi astazi îţi foloseşte sau va face mare placere celor dragi. Deci o zi  buna pentru făcut cumpărături aşa cum iţi place ţie, să pipăi fiecare obiect, să te uiţi atent şi să-l întorci pe toate părtile. Nu cheltui prea mult, stabileşte-ţi o suma de la început. Seară plăcută în compania celor dragi.   VĂRSĂTOR   Viaţa ta sentimentală nu e suficient de intensă pe cât ai dori. Conjunctura astrologică indică un timp favorabil lămuririi unor relaţii sentimentale problematice. Ori la bal, ori la spital! Domeniul sentimental este relativ bine aspectat, insistă! Nişte mici ambiţii personale, mai curând niste achiziţii, dar care nu-ţi dădeau pace, pot fi satisfacute azi spre satisfacţia ta nedisimulată. Încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri, renunţând la strategia, puţin recomandata : "totul sau nimic"! Aceasta, sigur, mai ales în domeniul sentimental.

PEŞTI  În această zi a lui Mercur ai şansa să-ţi clarifici dorinţele şi aspiraţiile, să te detaşezi de cotidian şi să te relazexi. Atenție, dimineaţa se poate declanşea o mică criză, ai uitat ceva! Amână pe mâine formularea unei concluzii, sau decizia respectiva, ca sa ai timp sa te informezi si să te documentezi in mod corespunzator. Nimeni nu te poate grabi ca să iei o hotărâre greşită. Ziua de azi este, de asemenea, un bun prilej ca sa cooperezi cu colegii, prietenii sau familia în realizarea unui proiect la care ţii foarte mult. Proiectul se poate numi “armonie, înţelegere şi iubire”!