După întâlnirea cu Obama, Donald TRUMP face PRIMA SCHIMBARE! Ce a promis în campanie și acum spune că nu va mai face

După întâlnirea cu Obama, Donald TRUMP face PRIMA SCHIMBARE! Ce a promis în campanie și acum spune că nu va mai face

Președintele ales Donald Trump a declarat că ar putea păstra intacte părți-cheie din legea pentru sănătate promovată de Obama și cunoscută sub numele de Obamacare.

Trump, care a promis că va elimina legislația intrată în vigoare în 2010, a spus că va păstra, totuși, anumite prevederi. De pildă, cea privind interdicția ca asiguratorii să refuze să plătească atunci când avem de-a face cu boli prexistente. 

Donald Trump a declarat pentru Wall Street Journal că trebuie păstrată și ideea ca adulții tineri să poată fi asigurați pe polițele părinților lor. „Îmi place aceste idei foarte mult”, a spus Trump, despre „stâlpii” acestei politici de sănătate. 

Trump și Obama s-au întâlnit, joi, la Casa Albă, și în urma acestei întrevederi, care a durat în jur de o oră jumătate, președintele-ales și-a schimbat poziția pe acest subiect, după ce anterior promisese că va cere înlocuirea cu totul a Affordable Care Act (Legea sănătății accesibile). Întrebat dacă va implementa promisiunea din campanie de a numi un procuror special care să o ancheteze pe rivala lui din alegeri, Hillary Clinton, în privința folosirii emailurilor de pe un server privat, pe când era secretar de Stat, el a declarat: „Nu este ceva la care să mă gândesc foarte mult, pentru că vreau să rezolv probleme legate de sănătate, locuri de muncă, control la granițe și reforma taxelor”, a explicat Trump. 

Între timp, protestatarii supărați pe alegerea lui Trump ca președinte al SUA, în mai multe orașe americane au ieșit în stradă, pentru a treia noapte la rând - în Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco și Portland, nemulțumiți de comentariile noului președinte legate de imigranți, musulmani și femei. 

Într-un interviu separat pentru CBS, Trump a subliniat, din nou, că „va încerca să păstreze părțile puternice din legea sănătății, a lui Obama”. El a explicat că legea va fi retrasă și înlocuită, iar schimbările vor oferi americanilor „mai multă grijă pentru sănătate, pe bani mai puțini”. Interviul va fi difuzat duminică.