Donald Trump insistă că alegerile vor fi fraudate

Donald Trump insistă că alegerile vor fi fraudate

Republicanul Donald Trump a refuzat să spună clar dacă va accepta sau nu rezultatele alegerilor prezidențiale, în cazul în care va pierde - acesta pare să fi fost momentul cel mai ciudat al ultimei dezbateri televizate între cei doi candidați pentru Casa Albă.

 

„Femeie nesuferită”

„Vă voi spune la momentul potrivit”, i-a răspuns Donald Trump moderatorului Chris Wallace, după ce, timp de mai multe zile, a susținut că alegerile sunt „măsluite”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea de-a treia și ultima dezbatere televizată, în Las Vegas, a continuat în tonul de până acum al campaniei electorale din America, Trump numind-o, la un moment dat, pe contracandidata sa, Hillary Clinton, „femeie nesuferită”.

Sondajele arată că Trump pierde în state-cheie bătălia, după ce a fost acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală.

Candidații au refuzat să dea mâna, înainte și după duelul politic, iar tonul folosit a fost ridicat și discuția marcată de țipete și întreruperi.

Trump a promis că va numi la Curtea Supremă judecători cu conservatoari, care ar schimba legea avortului și va proteja dreptul oamenilor de a avea arme. A promis că va expulza imigranții ilegali și va securiza granițele.

Pe de altă parte, Clinton a declarat ferm că susține drepturile homosexualilor, dreptul la avort și se va concentra pe restaurarea clasei de mijloc și pe salarii egale pentru femei și bărbați.

Experiențe diferite

Un alt schimb de replici a venit când Trump a atacat-o pe Clinton cu cei 30 de ani de „experiență foarte proastă” pe care îi are în spate, iar ea a comparat statutul ei cu cel al candidatului republican. „În timp ce eu eram la Casa Albă, ajutând la găsirea lui Osama Bin Laden, el era gazda show-ului de televiziune Ucenicul”, a spus fostul secretar de stat.