Guvernul plătește naveta elevilor

Guvernul plătește naveta elevilor

Executivul a adoptat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care modifică cadrul legislativ referitor la decontarea navetei elevilor.

 Sunt peste 125.000 de elevi care fac naveta zilnic, iar costurile abonamentelor diferă de la un judeţ la altul, de la 29 de lei, la 228 lei, deşi valoarea decontată elevului este de 40 de lei. Guvernul a decis ieri ca abonamentele acordate elevilor de către operatorii de transport rutier pentru distanţe de până la 50 de km să fie decontate integral, aceasta fiind una dintre măsurile de reducere a abandonului şcolar.

■ Producătorii de deşeuri şi autorităţile publice locale sunt obligați să atingă, până la 31 decembrie 2020, un nivel de pregătire pentru reciclarea deşeurilor de minimum 50% din masa totală.

■ Guvernul a modificat două acte normative din domeniul sistemului asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, judeţene şi a municipiului Bucureşti vor putea să obţină informaţiile cu privire la veniturile persoanelor din cuprinsul adeverinţelor de venit eliberate de organele fiscale teritoriale subordonate Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, inclusiv în formă electronică.

Ne puteți urmări și pe Google News

■ Executivul a alocat 87 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii locale afectate de inundaţii la începutul anului.

■ Guvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016-2020 şi Planul de acţiuni pentru implementarea strategiei. Se prevede introducerea înregistrării video a examenelor pentru obţinerea certificatelor şi atestatelor profesionale, iar pe termen lung va fi amendată legea astfel încât şcolile de şoferi să-şi poată prelungi autorizaţia de funcţionare cu condiţia ca minim 50% dintre cursanţi să promoveze examenul