Asistenți medicali somați să returneze creșterile salariale din ultimii trei ani

Asistenți medicali somați să returneze creșterile salariale din ultimii trei ani

La Spitalul Județean Reșița, sute de angajați au ajuns în pragul disperării, după ce au aflat că trebuie să returneze sume importante de bani, în anumite cazuri fiind vorba de peste 10.000 de lei. În urma unui control realizat de Curtea de Conturi s-a stabilit că asistenții medicali, infirmierii și brancardierii au fost plătiți cu sume mai mari decât aveau dreptul, în ultimii trei ani. Auditorii au dispus recuperarea banilor.

Potrivit oficialilor spotalului, din cele aproape 1500 de posturi sunt ocupate doar 1081, iar pentru deblocarea oricărui post nou se așteaptă aproximativ tre luni, deroagre de la Cpnsiliul Județean. În general personalul nu rezistă prea mult, date fiind condițiile salariale. În 2009, înaintea ordonanței care a redus 25% din veniturile oricărui asistent, aceștia câștigau maxim 1300 de lei.  Ca să nu rămână fără personal în spital, trecând deciziile prin Consiliul Director, conducerea unității sanitare a decis ajustări salariale. ”Altfel se ajunsese ca un muncitor necalificat sau un infirmier proasptă angajat, fără vechime, salarizat cu venitul minim pe economie, să câștige cât cineva cu 10 – 20 de ani vechime. Asta pentru că în 2009 s-au redus salariile și s-au blcat până luna trecută, iar în timpul acesta salariul minim e ecnomie a crescut”, explică oficialii Spitalului Județean Caraș Severin,

Directorul unității medicale spune că era singura cale de a avea personal în spital, în contextul în care sunt blocate 400 de de posturi. El a contestat decizia Curții de Conturi și așteaptă deblocarea situației fără ca oamenii să fie nevoiți să ducă bani de acasă.

Ne puteți urmări și pe Google News