Costel Gâlcă: „Avem pretenții, dar nu construim nimic. Doar vorbim” | EVZ EXCLUSIV

Costel Gâlcă: „Avem pretenții, dar nu construim nimic. Doar vorbim” | EVZ EXCLUSIV

Antrenorul român care s-a bătut cu Barcelona și Real Madrid a discutat despre problemele fotbalului românesc

Antrenorul Costel Gâlcă a luat o pauză prelungită după un sezon 2015 - 2016 epuizant, în care a pregătito pe Espanyol Barcelona. Românul a debutat anul trecut în Primera Division și a reușit să-i salveze pe „alb-albaștri” de la retrogradare.

Oficialii clubului nu i-au mai prelungit contractul și l-au înlocuit pe Costel cu tehnicianul Quique Sanchez Flores. În această perioadă, fostul antrenor al Stelei așteaptă o ofertă, de preferat din Spania.

„Am intrat în altă lume”

Ne puteți urmări și pe Google News

Gâlcă a vorbit într-un interviu acordat pentru „Evenimentul zilei” despre experiența trăită pe banca celor de la Espanyol, dar și despre neajunsurile fotbalului autohton. „Pentru mine, prioritatea este să antrenze în Spania. Când am ajuns în Primera Division, din România, mi s-a părut că am intrat în altă lume. Diferența este uriașă, nu se compară. Aici sunt unele dintre cele mai bune echipe din lume, competiția este extrem de puternică. La Espanyol mi-am îndeplinit obiectivul, salvarea de la retrogradare, deși cred că se putea și un pic mai bine, să ne fi clasat ceva mai sus de locul 13. Am rămas și cu experiența de-a lucra în Spania”, ne-a spus Gâlcă.

În sezonul 2014 - 2015, el a câștigat trei trofee cu Steaua: Liga I, Cupa României și Cupa Ligii. La finalul stagiunii, Gigi Becali a renunțat la serviciile sale și l-a înlocuit cu Mirel Rădoi, finul său.

„Am depășit momentul plecării de la Steaua. De altfel, am și văzut foarte puține meciuri ale echipei, în ultima perioadă. Atunci când am ajuns în Primera Division a contat că am câștigat trei trofee în România, dar a contribuit și faptul că jucasem în Spania. E destul de greu să pătrunzi în această lume, în fotbalul iberic”, a mai spus „Costelinho”.

„Mi-a plăcut ce a făcut Gică la Viitorul”

Gâlcă este de părere că fotbalul românesc duce lipsă de acțiune, de fapte concrete, de proiecte pe termen lung. „Avem pretenții, dar nu construim nimic. Doar vorbim. La noi este despre ce ar trebui făcut, nu despre ce se face în mod concret. Nu mai sunt jucători pentru că în afară de Gică Hagi, nimeni nu cultivă, ca să culeagă. Mie mi-a plăcut ce a făcut Gică la Viitorul. Dacă ar fi păstrat lotul complet din sezonul trecut, acum se bătea cu mari șanse la titlu. Joacă un fotbal estetic, ofensiv, plăcut ochiului. Însă, cred că-i e greu și lui și trebuie să mai și vândă ca să-și mai amortizeze investițiile”, a mai spus Gâlcă.