Cererea DNA de URMĂRIRE PENALĂ în cazul lui Gabriel Oprea a ajuns la SENAT

Cererea DNA de URMĂRIRE PENALĂ în cazul lui Gabriel Oprea a ajuns la SENAT

Cererea DNA de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost vicepremier pentru Securitate Națională și Ministru al Afacerilor Interne, a ajuns, vineri dimineață la Senat. Acuzația adusă de procurori la adresa lui Oprea este săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Laura Codruţa Kovesi a cerut joi sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

 

Această acuzaţie vine pe fondul tragediei petrecute în seara de 20 octombrie 2015 când, în jurul orei 19, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul.

Ne puteți urmări și pe Google News

La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni.