Cum au fost scoase de pe plajă și AMENDATE 10 femei care purtau „BURKINI” la Cannes

Cum au fost scoase de pe plajă și AMENDATE 10 femei care purtau „BURKINI” la Cannes

Zece femei au devenit primele persoane forțate să iasă de pe plaja de la Cannes și amendate pentru că au purtat jihab, vălul islamic care acoperă capul și „burkini” cum este numit „costumul de baie” islamic, acestea fiind scoase în afara legii.

Stațiunea franceză a interzis purtarea acestui gen de „echipament” de plajă și baie și le amendează pe purtătoare cu circa 65 de euro. Alte două stațiuni din Franța au adoptat aceleași măsuri.

Zece femei, printre care tinere mame, dar și bunici, au devenit primele amendate pentru că purtau „burkini” pe o plajă farnceză, scrie Daily Mail.

Ofițeri de poliție din stațiunea de pe Riviera Franceză le-au forțat pe femei să părăsească plaja. Patru au fost amendate cu 60 de euro, iar celelalte au primit avertismente, care sunt trecute în cazierul lor judiciar de acum înainte.      

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupările musulmane au reacționat cu proteste față de acest eveniment, după ce primarul din Cannes a impus această restricție privind „burkini”, la finalul săptămânii trecute. David Lisnard a susținut că aceste costume de baie ar putea să-i provoace pe oameni, având în vedee numărul atacurilor teroriste puse la cale de Statul Islamic în ultima vreme. Dar criticii spune că nu există nicio legătură între acele costume, care nu acoperă fața, și violența politică, iar Lisnard, membru al Partidului Republican, de dreapta, nu face decât să dea apă la moară islamofobilor.

Conform unei surse din Consiliul local din Cannes, cele 10 femei, cu vârste între 29 și 57 de ani, erau însoțite de copii și unele purtau jihabul în timp ce înotau în mare. „Erau mame și bunici și spuneau că nu sunt criminale și erau foarte supărate pentru modul în care au fost tratate”, a mai spus sursa citată. Premierul Manuel Valls, a atacat „burkini” pentru că nu este compatibil cu valorile Frabței și ale republicii”.