LEUL își REVINE miraculous. Trader: „Este posibil ca BNR să fi apărat leul”

LEUL își REVINE miraculous. Trader: „Este posibil ca BNR să fi apărat leul”

Moneda națională a revenit pe piața interbancară, până la un nivel 4,5356 lei/euro (cotatie Reuters la ora 10.50), după ce în cursul dimineții se apropiase de nivelul de 4,55 lei/euro. Revenirea leului ar putea fi o urmare a intervențiilor Băncii Naționale pe piața interbancară.

„Este posibil atât să fi intervenit BNR, dar să fi fost și o reglare de la sine  a pieței, mai ales că guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat că BNR tolerează o depreciere a leului până la 4,52-4,53 lei/euro. Astfel, investitorii este posibil să fi reținut acest prag, și să evite o depreciere peste acest nivel”, a declarat pentru EVZ un trader de pe piața bancară.

Cu toate astea, volumele de tranzacționare pe piața interbancară sunt mari, ordinele de vânzare venind în special din partea investitorilor care renunță la plasamente în moneda națională.  

„Dacă o medie zilnică ar fi de 120 – 130 de milioane de euro, în tranzacții, și avem zile când se ating chiar doar câteva zeci de milioane, astăzi doar până la ora 11 avem 120 de milioane de euro tranzacții”, a mai precizat tranderul.

Ne puteți urmări și pe Google News