BREXIT. O influentă editorialistă zguduie internetul “VOTAŢi pentru a IEŞI. Dacă tabăra proUE câştigă, vă avertizez să nu vă îmbolnăviţi, să nu vă cumpăraţi casă, să nu speraţi să vă înscrieţi copilul la şcoală şi, mai ales, să nu îndrăzniţi să vă plângeţ
- Dodo Romniceanu
- 23 iunie 2016, 12:43
Una dintre cele mai de succes editorialiste din Marea Britanie, Katie Hopkins, publică un punct de vedere incendiar şi zguduitor proBREXIT, în chiar ziua în care cetăţenii britanici vor decide dacă ţara lor rămâne membră a Uniunii Europene sau se desprinde de aceasta.
Redăm mai jos fragmente din editorialul publicat de Daily Mail şi în care britanicilor li se prezintă o serie de argumente pro-Brexit, la prima vedere aproape imposibil de combătut:
“Cei care se tem să nu greşească spun RĂMÂNEŢI, astfel încât să poate pretinde că au avut dreptate.
Numai cei curajoşi spun IEŞIM. Şi îmi vine să le dau câte un sărut acestora pentru că nu mi-au ucis ultima speranţă.
De la moartea lui Jo Cox, toţi parlamentarii parcă au înnebunit. Par stăpâniţi de o complicată maladie neurologică, ca şi cum vacile nebune s-ar fi apucat să dărâme Piaţa Parlamentului.
Liberalii care şi-au petrecut ultimii zece ani deplângând prăbuşirea pieţei de capital citează acum bancheri care le ridică mingea la fileu, promovând ideile unui George Soros, care s-a îmbogăţit pariind adesea împotriva Marii Britanii.
Şi aşa cum era de aşteptat, tabăra RĂMÂNEŢI a “muls” până la ultima picătură dramatica moartea lui Jo Cox. Până şi văduvul acesteia a apărut cu ochii umezi, lacrimile acestuia mustind de pancarte pro RĂMÂNERE în UE.
Beckham spune RĂMÂNEM. Dacă l-ai întreba “Înăuntru?” sau “pe Afară?”, mintea lui minusculă ar exploda pur şi simplu. Până îi va explica Victoria despre ce e vorba, Beckham va fi convins că se discută despre un lanţ de fast-food-uri american iubit de celebrităţi care intră pe piaţa din Marea Britanie.
Oamenii ăştia din tabăra RĂMÂNEM sunt cei care i-au redus la tăcere pe britanici în ultimele decenii, dictându-le mereu ce le este şi ce nu le este permis să gândească. Ce să spună şi ce nu. Ce este o dezbatere şi ce înseamnă ura.
În anii care au urmat celui de-al Doilea Răzoi Mondial, elitele acestea ne-au subminat cultura şi încrederea – un proces care s-a accelerat în cursa pentru multiculturalismul metropolitan. Şi au permis culturilor musulmane să profite de această toleranţă şi să ne colonizeze cu religia lor intolerantă.
La doar opt mile de circumscripţia lui Jo Cox, 25 de bărbaţi au fost condamnaţi pentru prostituţie cu minori. Parlamentara martir salva copii sirieni, dar, la numai opt mile distanţă, copiii noştri erau abuzaţi de o gaşcă de musulmani. Ştirea a apărut doar în paginile regionale ale BBC.
În prezent, ţării ăsteia care pe vremuri domina jumătate de lume, impunându-şi limba şi tradiţiile, i se spune să-şi plângă de milă şi că nu este capabilă să se conducă singură sau că nu va supravieţui fără ajutorul acestor grupări sclerotice, pârlite, cele mai multe dintre ele socialiste şi corupte care domină Europa (cu o singură excepţie decentă – Germania).
Dar până şi liderii acestei ţări au ţinut adevărul departe de ochii propriului popor în privinţa imigranţilor, continuând să încurajeze venirea acestora.
Katie Hopkins
Iată, aşadar, care este adevărul nostru de fiecare zi.
Dacă veţi vota pentru a RĂMÂNE, nu veţi mai avea dreptul să vă plângeţi că nu puteţi obţine o programare la doctor sau un loc la şcoala gimnazială. În următorii patru, toate şcolile vor fi pline ochi.
Dacă votaţi pentru a RĂMÂNE, nu veţi mai avea dreptul să răspundeţi terorii cu mesaje lacrimogene, hashtaguri, feţe triste sau priveghiuri prin pieţele publice. Singurul lucru pe care vreau să-l mai aud de la voi e: M-AM ÎNŞELAT. Pentru că aţi votat cu idioţii care ne asigură că suntem în siguranţă în sânul UE.
Iar dacă votaţi pentru a rămâne doar pentru că sunteţi îngrijoraţi de durerea pe termen scurt, gândiţi-vă că vă pregătiţi să îmbolnăviţi de cancer o ţară întreagă.
Dar Marea Britanie încă mai are şanse. Vom vota pentru salvarea pacientului. Putem ajunge la urne şi să votăm pentru a pleca”.
Acest editorial avea aproape 10.000 de share-uri pe Facebook şi iscase mii de comentari până joi la 12.30.