Sorin Oprescu şi PREGĂTIRILE pentru ceea ce POATE FI LOVITURA POLITICĂ a anului. Există HÂRTII care DOVEDESC totul

Sorin Oprescu şi PREGĂTIRILE pentru ceea ce POATE FI LOVITURA POLITICĂ a anului. Există HÂRTII care DOVEDESC totul

Sorin Oprescu revine în prim-planul scenei politice autohtone cu o mutare care la un moment dat ţinea doar de utopie sau de pariuri imposibile.

Conform Libertatea, fostul primar Sorin Oprescu s-ar pregăti pentru a candida încă o dată la Primăria Capitalei. Informaţia se sprijină pe documente oficiale. Se pare că jurnaliştii de la Libertatea ar fi intrat în posesia listelor de susținători cu numele lui Sorin Oprescu, documente deja tipărite și pregătite pentru a fi completate cu numele celor care vor să semneze pentru candidatura lui Oprescu.

Un alt element important în strategia lui Oprescu este legat de faptul că acesta ar dori să candideze la Primăria Generală ca independent, postură care în trecut i-a adus două mandate în fruntea Capitalei.

Legal, Oprescu ar mai avea doar trei zile pentru a se înscrie oficial în cursa pentru Primărie, în condiţiile în care depunerea candidaturilor se termină la 26 aprilie.

Oprescu este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, fapte pentru care la 20 noiembrie 2015 a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Fostul edil al Bucureştiului a executat aproximativ două luni de arest preventiv, situaţie care s-a încheiat când instanța a înlocuit măsura cu arest la domiciliu şi ulterior prin control judiciar.

În luna februarie, Sorin Oprescu şi-a reluat activitatea de chirurg, cu toate că în detenție a acuzat probleme grave de sănătate. Oprescu nu are voie să ocupe funcția de primar cât timp se află sub control judiciar.

”Am să mă gîndesc serios, vreo 20-30 de ani”, spunea Oprescu în luna februarie, când era întrebat dacă va mai candida la Primăria Capitalei.