Traian Băsescu adânceşte misterul în privinţa implicării în alegeri: “Aş vrea să nu fiu nevoit să intru.”

Traian Băsescu adânceşte misterul în privinţa implicării în alegeri: “Aş vrea să nu fiu nevoit să intru.”

Invitat la România TV, la emisiunea “România Exclusiv”, moderată de Simona Gheorghe, Traian Băsescu a abordat şi subiectul viitoarelor alegeri locale şi parlamentare.

“Am făcut ce a trebuit în politică. Plecaţi de la premisa că nu mai vreau nimic de la politică. Am interes să construiesc un partid. Nu am definitivat lista de candidaţi. Oamenii trebuie să aibă o experienţă medie de administraţie publică, să fie educaţi, fără probleme în cv, fără doctorate plagiate… Robert Turcescu este un apropiat al PMP. Ne ajută la comunicare. Cred că multe partide apelează la jurnalişti cu experienţă. Nu aş intra cu nimeni într-o luptă politică. Aş vrea să nu fiu nevoit să intru. E tot ce mi-aş dori.

Alegerile în două tururi ar fi idealul democratic, dar legea într-un singur tur este prematur introdusă. Nu cred că legea nu e constituţională. Poate că România nu este pregătită pentru un singur tur, cum nu a fost pregătită pentru votul uninominal. Este o bâlbâială în Guvern. Ministrul Sănătăţii a reacţionat dificil din punct de vedere al controlului informaţiei”, a menţionat Traian Băsescu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News