Fostul șef ANAF, audiat în calitate de INCULPAT în dosarul de ȘANTAJ asupra RCS&RDS

Fostul șef ANAF, audiat în calitate de INCULPAT în dosarul de ȘANTAJ asupra RCS&RDS

Fostul șef al ANAF, Șerban Pop a fost audiat miercuri în dosarul șantajului asupra companiei RCS&RDS în calitatea de inculpat, fiind acuzat de uz de informații nedestinate publicității ori permiterea accesului mai multor persoane neautorizate la aceste date.

Dan Voiculescu, fiica sa Camelia și directorul Antena Group ar putea fi, de altfel, învinuiți pentru fapte mai grave. Procurorii solicită schimbarea încadrării juridice în cazul acuzațiilor celor 3, de la șantaj și complicitate la șantaj la aceleași infracțiuni însă în formă continuată, în același dosar.

Șerban Pop a lansat declarații neașteptate cu privire la motivele pentru care, potrivit procurorilor, a sprijinit interesele în lupta împotriva companiei RCS&RDS.

„S-a născut un conflict între ministrul de Finanţe şi mine. Eu m-am opus. Era vorba despre înfiinţarea Antifraudei. Eu am cerut sprijinul media. Activitatea Gărzii era blocată cu alte activităţi care nu erau pentru Gardă. Premierul a criticat Garda pentru lipsa de eficienţă. Domnul Chiţoiu vorbea despre desfiinţarea Gărzii. Îi rugasem pe cei de la Antena să aiba o atitudine echilibrată”, a declarat fostul șef ANAF.

Aceeași justificare a avut-o și fostul șef al Fiscului pentru relația pe care o avea conducerea trustului Intact în lupta cu cei de la RCS&RDS pentru reintroducerea în grila de programe a posturilor trustului. 

Șerban Pop este acuzat de procurori ca ar fi dezvăluit detalii legate de controalele efectuate de Garda Financiară la compania de cablu și telefonie, date folosite de conducerea Intact în acte de șantaj iar prețul schimbului de informații era păstrarea în funcție a acestuia în ciudat faptului că nu era apreciat de ministrul de Finanțe de la acea vreme, Daniel Chițoiu. Fostul șef al Fiscului propune însă o altă variantă a celor petrecute, recunoscând însă că a avut implicație în pierdea de informații cu privire la trustului Intact.

„Acuzaţia viza o intervenţie a domnului Voiculescu pentru mine. Cu şase luni în urmă, premierul semnase pactul de coabitare cu domnul Băsescu. Din acel moment a fost o ruptură definitivă a domnului Ponta cu domnul Voiculescu. Cum să cer sprijin de la duşmanul domnului Ponta ca să rămân pe o funcţie?! E lipsit de substanţă”, comentează Șerban Pop.

Şerban Pop: Sorin Alexandrescu mi-a cerut informaţii cu privire la cercetările despre Dragomir, vorbea şi de o pasivitate a Gărzii Financiare. Ar fi observat anumite nereguli însă nu ar fi făcut nimic pentru lămurire.

Judecător: I-aţi solicitat sprijinul ca să rămâneţi în funcţie?

Şerban Pop: În aprilie 2013 nu am purtat niciodată o discuţie cu Sorin Alexandrescu în care să-i solicit sprijin ca să fiu menţinut în funcţia de preşedinte ANAF.

Directorul Antena Group, l-ar fi amenințat pe administratorul RCS&RDS cu scopul de a-l convinge să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor trsutului, susțin procurorii DNA.

Directorul Antena Group neagă însă toate acuzațiile aduse. Conform stenogramelor existente la dosar, șantajul ar fi fost condus de Dan Voiculescu alături de fiica sa Camelia, ambii judecați acum pentru complicitate la șantaj, informează digi24.ro

Stenograme dosar:

Dan Voiculescu: Eu vreau trei lucruri: denunţ calomnios...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Plângere penală prealabilă...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi o delegaţie de la Antena 1, n-ar trebui Mihai...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: De la Antena 1, ba poate şi Mihai.

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Vorbiţi voi, vedeţi cine, care să se ducă la uşă la RCS...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi să ceară: "Vrem să vorbim cu domnu' Bendei!"

Camelia Voiculescu: Da