S-a întâmplat la Gheorgheni. CINE A CERUT DREPTATE PENTRU EXETREMIŞTII din "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate"?

S-a întâmplat la Gheorgheni. CINE A CERUT DREPTATE PENTRU EXETREMIŞTII din "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate"?

Zeci de persoane s-au adunat sâmbătă, la un miting organizat de Consiliul Naţional Secuiesc la Gheorgheni şi au solicitat respectarea principiilor statului de drept, oprirea “stigmatizării colective a maghiarilor” şi a discursului antimaghiar.

Conform Mediafax, acţiunea a început sâmbătă, la ora 16:00, în piaţa centrală a municipiului Gheorgheni, iar demonstranţii au purtat în mâini pancarte inscripţionate cu "Dorim dreptate pentru Mezei János", primarul PCM al municipiului Gheorgheni cercetat pentru abuz în serviciu şi şantaj.

De asemenea, au existat pancarte pe care era scris "Dorim dreptate pentru Ráduly Róbert”, primarul demisionar al municipiului Miercurea Ciuc trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese şi "Dorim dreptate pentru Beke Attila şi Szőcs Zoltán”, reprezentanţi ai "Mişcării de Tineret 64 de Comitate", arestaţi în dosarul privind dispozitivul exploziv improvizat care urma să fie confecţionat şi detonat de 1 Decembrie 2015, la Târgu Secuiesc.

"Este ceva de genul: le-am dat prea multe drepturi şi acum nu se mai pot abţine. Demonstrăm împotriva acestei atitudini, pentru că ea este, de fapt, un delict şi autorităţile nu ar trebui să permită acest lucru, ceea ce obervăm că nu se întâmplă. S-a cam dat frâu liber la acest discurs. După opinia noastră, sunt semne că autorităţile nu prea îşi fac datoria. În cazul domnului Mezei, de un an nu se ajunge la o soluţie, totul este ţinut în suspans, ceea ce nu este bine şi asta este, zicem noi, vina autorităţilor. De două luni încoace se spune, legat de cazul de la Târgu Secuiesc, că a fost înregistrată o convorbire pe data de 10 octombrie anul trecut, or, acei tineri au afirmat acum o lună că o astfel de întâlnire nu a avut loc şi asta a rămas fără niciun ecou din partea autorităţilor, nu au prezentat nicio dovadă, nu s-au cerut scuze, nu s-a întâmplat nimic şi asta este păgubos. Observăm zi de zi că toată comunitatea maghiară este învinuită, este pusă sub acuzare, este în foarte multe cazuri calomniată şi asta nu se poate nega, se întâmplă. Iar faptul că autorităţile nu fac nimic - cel puţin nu se vede -, împotriva acestor lucruri, este, nu neapărat un abuz, dar o neglijenţă care lasă loc la interpretări”, a declarat preşedintele CNS - Scaunul Gheorgheni, Árus Zsolt.

Ne puteți urmări și pe Google News

La finalul mitingului unde nu s-au semnalat incidente, participanţii au intonat imnul secuiesc.