Andrei Bădin, ACHITAT: „Timp de trei ani, a fost considerat PENAL, ŞPĂGAR, a fost JIGNIT, pus la ZID”

Andrei Bădin, ACHITAT: „Timp de trei ani, a fost considerat PENAL, ŞPĂGAR, a fost JIGNIT, pus la ZID”

Excelentă postarea Narcisei Iorga care arată adevărata faţă a modului cum se face jusţiţie în ţara asta, cum sunt executaţi oamenii incomozi care nu se aliniază tonului dat de către o anumită parte a presei aservită Sistemului şi care l-a pus la zid fără să admită prezumţia de nevinovăţie.

"Andrei Bădin a fost achitat în procesul cu Duicu. Timp de trei ani, a fost considerat penal, șpăgar, a fost jignit, pus la zid. Hotărârea nu e definitivă, știu, dar nici a lui Orban nu e, nici a lui Berbeceanu, nici a altora. Vreunul dintre cei care l-au marginalizat și l-au jignit are bunul simț să-i ceară scuze? Mă îndoiesc.

Din 2011, susțin, mai întâi în calitate de membru CNA, apoi din afară, prezumția de nevinovăție și oprirea acuzării excesive a unei persoane, cu toate detaliile dintr-un dosar oferite de anchetatori. Orice om are dreptul la demnitate, indiferent de calitatea pe care o are. Declarația fundamentală a drepturilor omului nu face distincție între oameni. Știți de unde a pornit această luptă a mea? Să vă povestesc:

În decembrie 2004, un dublu asasinat îngrozea opinia publică. Două farmaciste fuseseră ucise, în incinta farmaciei din Brașov în care lucrau. A fost reținut și apoi arestat un tânăr, student. A fost prezentat, cum se face la noi, cu toate detaliile legate de viața privată, a sa și a familiei sale. Imediat, a fost exmatriculat din facultate. Au fost difuzate în buclă imagini cu el, a fost făcut criminal și pus la stâlpul infamiei. În scurt timp, anchetatorii au anunțat că nu el este autorul dublei crime. A șters cineva mizeria de pe obrazul acelui tânăr? A reușit cineva să-i scoată din minte experiența prin care a trecut? După ore și ore de imagini și detalii cu el în calitate de criminal, știți cât a durat știrea că nu el e criminalul? Câteva zeci de secunde. Tânărul a părăsit România. E normal, nu-i așa? Ce mai putea face aici?!

Ne puteți urmări și pe Google News

Voi combate până la capăt această aberație, dezvoltată enorm în ultimii 15 ani, în țara noastră. Pot să mă contrazic cu oricine susține că detaliile nepublice din dosarele DNA sunt furnizate de către avocați. Eu am dovezi că investigatorii sunt cei care furnizează datele. Am curaj să spun că, după ce un parchet susține pe câteva pagini, prin tot felul de detalii din dosar, că o persoană e acuzată de o faptă ilegală, inducând opinia că acea persoană e și vinovată, nu face nici cât o ceapă degerată fraza scrisă în final că persoana beneficiază de prezumția de nevinovăție. E o batjocură. Informarea publică se poate face referitor la punerea sub urmărire penală a unei persoane, în interes public, în mod succint, cu acuzația adusă și prejudiciul presupus și, în mod egal, cu apărarea persoanei acuzate. Procurorii sunt obligați de lege să prezinte dovezi și în apărarea acuzatului, deși n-o fac niciodată. Judecata nu se face pe stradă, nici în presă. Se face în fața instanței.

Andrei Bădin e jurnalist. A pierdut emisiunea pe care o realiza. De trei ani încoace, nu putea să spună nimic, indiferent câte argumente ar fi adus, pentru că era imediat catalogat drept penal. Vi se pare normal? Mie, nu! De-aia nu pot să susțin că e o prostie transpunerea Directivei europene privind prezumția de nevinovăție. Și să știți că nu presa e de vină că dă detalii despre acuzații. În orice stat de drept, autoritatea are obligația să protejeze drepturile cetățenilor săi", a scris pe contul personal de socializare Narcia Iorga.