SURPRIZĂ! Comisia de la Veneţia despre ÎNVĂŢĂMÂNTUL în limbile MINORITĂŢILOR din UCRAINA

SURPRIZĂ! Comisia de la Veneţia despre ÎNVĂŢĂMÂNTUL în limbile MINORITĂŢILOR din UCRAINA

Comisia de la Veneţia a constatat că noua lege a educaţiei din Ucraina, fiind o lege-cadru, oferă suficient spaţiu pentru studierea limbii materne de către elevii care aparţin minorităţilor naţionale, a anunţat ministrul ucrainean al afacerilor externe, Pavlo Klimkin.

El a dat asigurări că Ucraina va lua pe deplin în considerare recomandările Comisiei de la Veneţia privind implementarea noii Legii ucrainene a educaţiei.

"Detaliile specifice în acest sens trebuie să se regăsească într-un plan separat pentru implementarea Legii educaţiei şi, apoi, dacă va fi necesar, în legea învăţământului secundar general, aflată în curs de elaborare. Aşa cum recomandă comisia, aceste prevederi şi documente vor fi elaborate în strânsă legătură cu minorităţile naţionale", a declarat Klimkin, potrivit RRA.

Totodată, ministrul a subliniat că, pentru partea ucraineană, este important că experţii Comisiei de la Veneţia au calificat consolidarea poziţiei limbii ucrainene în educaţie şi obligativitatea studierii acesteia de către toţi cetăţenii ţării nu doar o măsură legală, ci chiar lăudabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News