Se va lansa PRIMA secţie de poliţie FĂRĂ OAMENI

Se va lansa PRIMA secţie de poliţie FĂRĂ OAMENI

China a anunțat planuri mari de viitor. Va deschide o unitate de poliţie fără oameni şi se va folosi doar de inteligența artificială (AI), în Wuhan, unul dintre cele mai populate orașe ale sale. Proiectul ne duce cu gândul la celebrul film Robocop.

Potrivit unui raport al documentului financiar chinez Caijing Neican, stația futuristă va oferi examene simulate pentru șoferi și va oferi servicii de înregistrare. Tehnologia de recunoaștere facială de ultimă oră, dezvoltată de Tencent, va identifica cetățenii în cadrul stației. Ideea este că acest lucru va elimina necesitatea ca utilizatorii să stea pe stații pentru perioade lungi de timp, să se înscrie în conturi sau să descarce aplicații.

AI va avea acces la toate informațiile pertinente de îndată ce va vedea fața persoanei. Postul de poliție va fi deschis pentru serviciul public 24 de ore din 24, şapte zile din şapte zile şi ar putea elimina numeroasele derapaje cauzate de lucrătorii umani.

Viitorul nu sună bine pentru omenire: O lume complet automatizată va lăsa mulți oameni fără loc de muncă asta însemnând: sărăcie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Multe studii au prezis o progresie globală față de locurile de muncă automatizate. Un studiu al Universității Oxford din 2013 a prezis că 47% din locurile de muncă din SUA vor fi automatizate în următorii 20 de ani, iar în 2016, Forrester a spus că tehnologiile cognitive vor prelua șapte procente din locurile de muncă în S.U.A. până în 2025. Dar ce vor face oamenii deveniţi şomeri, unde vor fi îndrumaţi pentru a-şi asigura traiul de zi cu zi?

"Dacă societățile nu se adaptează destul de repede, acest lucru poate provoca instabilitate", a declarat Irakli Beridze, consilier strategic principal la Centrul ONU pentru inteligență artificială și robotică, pentru ziarul olandez de Telegraaf. Deși biroul său este orientat spre a ajuta lumea să maximizeze beneficiile AI, el este conștient că poate genera un rezultat negativ. Vestea nu este tocmai o bucurie, AI poate provoca pagube în rândul oamenilor datorită lipsei locurilor de muncă: o infrastructură complet automatizată a unui oraș și al serviciilor publice ar putea provoca distrugeri grave.

Infrastructura de automatizare,aşa cum va fi stația de poliție AI pe care China intenționează să o construiască, ar putea rezolva o serie de probleme ale lumii, nimic de zis, dar şi provocările sunt foarte mari şi riscante. Înainte de a începe să ne bazăm prea mult pe AI și automatizare, va trebui să explorăm toate scenariile posibile și să facem tot ce este necesar pentru a asigura un trai decent oamenilor, titrează futurism.com.