Pericol de 1 milion de lei. Grinzile unei piețe în curs de modernizare au căzut la Timișoara

Pericol de 1 milion de lei. Grinzile unei piețe în curs de modernizare au căzut la Timișoara

Probleme grave la lucrările de reabilitare a unei piețe agroalimentare din Timișoara. Două grinzi metalice care abia au fost móntate s-au desprins și au căzut, distrugând o contstrucție din incintă.

Din fericire un a murit nimeni, piața fiind închisă pentru amenajări. în urma incidentului, autoritățile suspectează că lucrările pentru care plătesc aproape 1 milion de lei au fost executate necorespunzător și pun în pericol viața oamenilor. Ca atare s-a luat decizia de a opri orice intervenție la construcție și s-a cerut o expertiză tehnică.

„Precizăm că prima etapa de expertizare a fost inițiată la data de 30.10.2017, când au fost predate materialele pentru încercări la ISIM Timișoara, iar a doua etapă s-a demarat la data de 02.11.2017 la URBAN INCD INCERC Timișoara, unde au fost solicitate testări suplimentare ale materialelor utilizate în ansamblu. De asemenea, vă informăm că următoarele etape de expertizare sunt în curs de derulare în perioada imediat următoare, rezultatele acestor teste urmând să releve cauzele incidentului produs pe șantier în data de 26.10.2017. Vă aducem la cunoștință că decizia a fost luată în considerarea siguranței și securității comercianților și a cumpărătorilor, obiectiv primordial în viziunea noastră și tratat în consecință cu maximă diligență și responsabilitate atât de către SC Piețe SA Timișoara, cât și de Primăria Municipiului Timișoara. Totodată, vă informăm că situația expusă va avea drept consecință prelungirea duratei de execuție, predare a lucrării, precum și dare în folosință către public a Pieței Badea Cârțan cu intervalul de timp necesar pentru finalizarea acestor expertizări”, a transmis SC Piețe SA.

Compania care a câştigat licitaţia de executare a lucrprilor de modernizare la Piața Badea Cârțan din Timișoara  este SC Building SRL, valoarea ofertei fiind de 889.050 de lei.

Proiectul de modernizare presupunea ”realizarea unei hale pentru comercianți, sub copertina existent”, fiind vorba, practic, de închiderea spațiului de sub copertina existentă, hala nou creată urmând să aibă pereți din policarbonat și o capacitate de 220 de mese. (Sursa foto: Bienala de Arhitectură)

Ne puteți urmări și pe Google News