ULTIMUL AVERTISMENT înainte de RĂZBOI: „Nu ne puneți la încercare!” Trump, mai DUR ca niciodată: „A VENIT VREMEA FORȚEI”

ULTIMUL AVERTISMENT înainte de RĂZBOI: „Nu ne puneți la încercare!” Trump, mai DUR ca niciodată: „A VENIT VREMEA FORȚEI”

Președintele american Donald Trump a declarat, în timpul vizitei în Coreea de Sud, că vremea scuzelor a trecut șică a venit vremea forței în relația cu Coreea de Nord.

„Nu ne subestimaţi, nu ne puneţi la încercare”, a fost mesajul transmis de preşedintele Statelor Unite Coreii de Nord, în faţa parlamentului de la Seul. „Ne vom apăra securitatea comună, prosperitatea noastră comună şi libertatea noastră sfântă”, a adăugat Trump. 

Într-un avertisment adresat „dictaturii crude” de la Phenian, liderul de la Casa Albă a afirmat că felul în care arată acum țara nu este deloc paradisul pe care la visat bunicul actualului dictator, Kim Ir-sen. „Departe de a garanta egalitatea cetăţenilor săi, această dictatură crudă îi măsoară, îi notează şi îi clasifică în funcţie de criterii arbitrare legate de fidelitatea lor faţă de stat”, a mai acuzat preşedintele american. 

„Armele pe care le dobândiţi nu vă întăresc securitatea”, a adăugat Donald Trump, ca un mesaj adresat direct liderului nord-coreean, Kim Jong-un. „Ele expun regimul vostru unui mare pericol”, a continuat el. „În pofida tuturor crimelor pe care le-aţi comis împotriva lui Dumnezeu şi a omului, vă vom oferi un drum către un viitor mai bun”, a adăugat preşedintele american. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Dincolo de ultimatumul adresat Phenianului, liderul de la Casa Albă a adresat un mesaj foarte ferm și celorlalte țări, mai ales Rusiei și Chinei. „Toate naţiunile responsabile trebuie să îşi unească forţele pentru a izola regimul brutal din Coreea de Nord”, a declarat Donald Trump de la tribuna Adunării Naţionale sud-coreene. 

„Nu puteţi sprijini, nu puteţi aproviziona, nu puteţi accepta”, a adăugat el, citând explicit China şi Rusia, doi aliaţi tradiţionali ai Phenianului. 

Donald Trump a început marţi prima sa vizită oficială în Coreea de Sud, după luni de degradare continuă a situaţiei din Peninsula Coreeană. Cauza o constituie intensificarea programelor militare ale Phenianului, care a realizat în septembrie cel de-al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum, şi a testat mai multe rachete susceptibile potenţial să atingă teritoriul american. 

„Nu vom lăsa ca oraşele americane să fie ameninţate cu distrugerea”, a mai avertizat Trump.

El a afirmat marţi că s-au înregistrat „multe progrese” în dosarul nuclear nord-coreean, fără să ofere precizări. Donald Trump a mai spus că omologul său chinez, Xi Jinping - pe care urmează să îl întâlnească miercuri în ţara sa, „a fost într-adevăr foarte, foarte util”.