Gabriela Szabo, acuzată că acționează dictatorial la CSM București

Gabriela Szabo, acuzată că acționează dictatorial la CSM București

Șefii mai multor secții din cadrul clubului finanțat de Primăria Generală au pornit un război cu directorul general numit în funcție la 1 iulie. Fosta mare atletă este acuzată că risipește banul public și nu dă explicații nimănui

CSM București, entitate sportivă finanțată de Primăria Capitalei, se află în centrul unui uriaș scandal, izbucnit la patru luni după numirea în funcția de director general a Gabrielei Szabo. Șefii mai multor secții sportive, printre care Bogdan Vasiliu (handbal), Gabriel Gancea (volei), Mihaela Mărășescu (atletism) sau Octavian Vrăjitorul (moto), dar și Iulian Pîslaru (director general adjunct) sau Narcis Cristea (director sportiv), au lansat o serie de critici dure, îndreptate spre conducătoarea CSM-ului.

Și-a angajat 3 consilieri Problemele ridicate prin intermediul unui act denumit „Petiție” semnalează un management defectuos al Gabrielei Szabo, numită în funcție la data de 1 iulie 2017. Fostei mare atlete i se reproșează, printre altele, că „și-a angajat 3 consilieri personali, deși i s-a explicat că funcția de director general nu este asimilată unei funcții de demnitar și că nu are dreptul să plătească din bani publici acești consilieri.” Opozanții lui Szabo afirmă că șefa CSM-ului a replicat, afirmând că aduce la club pe cine vrea ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Semnăturile celor care o contestă pe Gabi Szabo

Cheșnoiu, salariu de 4.000 de lei

Unul dintre consilieri este Niculae Cheșnoiu, fost director financiar în MAI.

Conform cotidianului „Gazeta Sporturilor”, Cheșnoiu încasează, lunar, suma de 4.000 de lei de la CSM. El a mai fost consilier la Ministerul Tineretului și Sportului, de unde încasa 5.000 de lei, iar după dezastrul înregistrat de delegația României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost răsplătit cu o primă de 15.000 de lei.

În petiția respectivă, Garbrielei Szabo i se mai reproșează că a refuzat mărirea salariilor a 4 jucători medaliați cu bronz, în 2016, că n-a dispus angajarea unui kinetoterapeut la secția de rugby, care să-l ajute pe cel care se ocupă de 154 de sportivi, dar și că „a minimalizat puterea de decizie a șefilor de secție, specialiști pe domeniul de activitate” și „nu ne permite, în ședințele de lucru, să ne exprimăm și să ne argumentăm punctele de vedere.”

Subordonații directorului general de la CSM acuză și faptul că Szabo „nu are nicio soluție la nimic, peste tot pe unde merge vorbește urât și defăimător despre club și despre salariații acestuia, prejudiciind imaginea clubului și a salariaților”.

Niculae Cheșnoiu FOTO: TOLO.RO

Bani trimiși către baschet

O altă problemă legată de bani publici îndreptați către sport a fost semnalată, săptămâna trecută, de gsp.ro. În mandatul primaruluI Sorin Oprescu, 2 milioane de euro s-au îndreptat către un club privat de baschet, Atletic, fondat de Virgil Stănescu. Contractul a fost prelungit de Gabriela Firea, care a asigurat 2,7 milioane de euro, direcționați către secția de baschet a Clubului Sportiv al Armatei. Și asta în condițiile în care scrie jurnalistul Cătălin Tolontan, departamentul Juridic al Primăriei nu a girat acest acord financiar.

15 mii de lei a încasat Niculae Cheșnoiu, după evoluțiile sportivilor români la JO de la Rio