Niciun PREȘEDINTE AMERICAN n-a mai CERUT AȘA CEVA. Procurorul CAUTĂ SOLUȚII contra TERORISTULUI de la New York. Se vor OPRI ATENTATELE?

Niciun PREȘEDINTE AMERICAN n-a mai CERUT AȘA CEVA. Procurorul CAUTĂ SOLUȚII contra TERORISTULUI de la New York. Se vor OPRI ATENTATELE?

Donald Trump are o poziție neobișnuită pentru un președinte american după atentatul de marți, de la New York. El vrea ca teroristul să fie condamnat la moarte.

„Teroristul din NYC (New York City) s-a declarat mulţumit şi a cerut ca drapelul Statului Islamic să fie agăţat în camera sa de spital. El a ucis 8 persoane şi a rănit grav altele 12. EL TREBUIE SĂ FIE CONDMNAT LA MOARTE!", a scris Donald Trump în postarea sa de pe Twitter, potrivit AFP, preluată de Agerpres

Procurorul din Manhattan, Joon Kim, a evocat în acelaşi timp o procedură care ar permite recurgerea la pedeapsa capitală în cazul său. 

Liderul de la Casa Albă evocase deja posibilitatea trimiterii lui Sayfullo Saipov - uzbecul de 29 de ani sosit în SUA în 2010, care a ucis opt persoane în atentatul de la New York - la închisoarea din Guantanamo, din baza americană localizată în Cuba, un controversat centru de detenţie pentru persoanele acuzate de implicare în acţiuni jihadiste. 

Sayfullo Saipov, presupusul autor al atentatului din New York de marţi, rănit după arestare şi spitalizat de atunci, a declarat anchetatorilor că este „mulţumit” de ceea ce a făcut şi a cerut instalarea unui steag negru al Statului Islamic în camera sa de spital. 

Saipov a recunoscut că este autorul unor mesaje scrise în limba arabă în care era menţionat Statul Islamic, găsite în apropierea camionetei implicate în atentat de către anchetatori. 

Inculpat pentru terorism, acestuia i-au fost deja aduse la cunoştinţă două capete de inculpare federală - violenţă şi distrugere de vehicule şi susţinere a unei organizaţii teroriste străine, delicte pentru care riscă închisoarea pe viaţă.