Un ieșean șia vândut fiica de 16 ani pe 100 de euro, unui proxenet

Un ieșean șia vândut fiica de 16 ani pe 100 de euro, unui proxenet

Caz incredibil, la Iași. Pentru un bărbat viața fiicei lui valorează fix 100 de euro. Nici mai mult, nici mai puțin. Cu 100 de euro bărbatul și-a vândut fiica unor proxeneți. La 16 ani Loreadana a ajuns prostituată într-un bordel din Marea Britanie. Orfană de mamă și crescut de un tată alcoolic, fata a crezut că așa va scăpa de sărăcie.

Cazul este ieșit din comun, scriu jurnaliștii de la Ziarul Românesc, pentru că tatăl, nu numai că a negociat suma, dar a mers și la notar, unde a dat declarație că e de acord ca fata sa, minoră, să plece din România în compania proxenetului.

Drama Loredanei apare într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Iași, care au reușit prinderea proxenetului Iulian Focșa. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile alături de alte persoane care fac parte dintr-o rețea de trafic de carne vie.  În urmă cu câteva zile, judecătorii au decis să le prelungească perioada de reținere.

Potrivit procurorilor, Loredana l-a cunoscut pe Focșa prin intermediul unei prietene. Fetele știau că are un studio de video-chat, și au început să lucreze pentru el. Ulterior, bărbatul le-a propus să plece în Marea Britanie, să se prostitueze și să se îmbogățească. Loredana, care între timp se îndrăgostise de proxenetul ei, a acceptat imediat.  La insistențele bărbatului chiar ea a i-a cerut tatălui să semneze actele notariale ca să plece din țară, iar ieșeanul a considerat că e rost să facă și el niște bani din această afacere, astfel că a cerut 100 de euro pentru iscălitură.   

Ne puteți urmări și pe Google News

„I-a cerut sa meargă la tatăl ei și să-i facă procura ca să o scoată din țară. I-a spus acestea și lui Focșa Iulian, care a fost de acord și i-a dat bani pentru achitarea procurii notariale, plus 100 euro pentru tatăl T.L., ca sa fie de acord cu plecarea fiicei lui. Focșa Iulian i-a indicat un notariat, unde a doua zi a încheiat procura. Ulterior, Focșa Iulian le-a transportat pe amândouă în Tg. Neamț, unde le-a urcat într-un microbuz de transport persoane cu destinația Marea Britanie și le-a achitat transportul. În Marea Britanie au fost așteptate de Gonzo (porecla lui Mihai Andrei Paduraru – n.r.), care le-a dus la „muncă” în case de prostituție diferite, unde au început sa se prostitueze”, au precizat procurorii de la DIICOT.

Loredana s-a prostituat timp de câteva luni într-un bordel din Marea Britanie, banii rezultați de pe urma acestor activități fiind luați de proxeneți și de administratorul respectivei locații.